Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η τουρκική απάντηση στις Belh@rra του ΠΝ: Έκδοση επακτίου αμύνης του Atmaca για όλο το Αιγαίο!

 


Δεν έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και κάτι από την ημέρα που η τουρκική ROKETSAN παρουσίαζε στην "IDEF-21" την έκδοση εδάφους-επιφανείας του πυραύλου ναυτικής κρούσης ATMACA και πλέον βλέπουμε ότι "τρέχει" να θέσει σε υπηρεσία την πρώτη πυροβολαρχία σε μια πρώτη "απάντηση" της Τουρκίας στην προμήθεια των Belharra από μέρους του ΠΝ.

To σύστημα θα έχει τετραπλό εκτοξευτή και θα μπορεί να βάλλει ένα βλήμα ανά 30''. Η εμβέλειά του ανέρχεται στα 200 χλμ. περίπου (ξεπερνά αυτή των Exocet MM-40 block 3 του ΠΝ που ανέρχεται στα 180 χλμ.) ενώ άλλες πηγές του δίνουν εμβέλεια 250 χλμ.

Μάλιστα και σε μια σημαντική εξέλιξη αυτονομίας, η τουρκική εταιρεία παραγωγής κινητήρων Kale R&D ολοκλήρωσε τις πρώτες παραδόσεις του εγχώριου πυραυλοκινητήρα KTJ-3200 που προορίζεται για τους αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Ο KTJ-3200 παραδόθηκε στην Tubitak Sage για το εγχώριο πυραυλικό σύστηµα cruise SOM και ακόμα ένας για τον Atmaca.

Ήδη πάντως έχει υπογραφεί συµφωνία για την σειριακή παραγωγή των κινητήρων και αυτό που εντυπωσιάζει είναι η ομοιότητά του µε τον γαλλικό TR40.

Η Kale R&D έχει αναπτύξει κινητήρες και για άλλους πυραύλους της Roketsan, αλλά και για την οικογένεια «έξυπνων» βληµάτων Kuzgun-TJ.

Αυτό σημαίνει ότι οι ATMACA όχι απλά "τουρκοποιούνται" ακόμα περισσότερο αλλά και έτσι μπορεί να γίνει μαζική παραγωγή χωρίς να περιορίζονται από το εξωτερικό από τυχόν κυρώσεις.

Η Τουρκία σε πρώτη φάση αναμένεται να προμηθευτεί 4 πυροβολαρχίες επάκτιας άμυνας με σκοπό να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον κρίσιμο αυτό τομέα που σε συνδυασμό με τα drones ή τα USV ULAQπου διαθέτει τόσο το τουρκικό Ναυτικό όσο και η τουρκική Αεροπορία θα έχουν ως στόχο να "κλειδώσουν" το Αιγαίο και να δημιουργήσουν ζώνες απαγόρευσης προσέγγισης ειδικά για τα μεγάλα νησιά της ΑΣΔΕΝ.

Το βλήμα χρησιμοποιεί τόσο σύστημα GPS όσο και αδρανειακό για την ναυτιλία στο ενδιάμεσο σκέλος σε συνδυασμό με ραδιόυψόμετρο, ενώ στην τελική φάση προσβολής χρησιμοποιεί ενεργό ερευνητή ραντάρ.

Η πολεμική του κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας έχει βάρος 250 χλγρ. Και το βλήμα μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις πέρα τη γραμμή του ορίζοντα εάν δεχθεί δεδομένα ναυτιλίας από άλλη πλατφόρμα πλοίο ή αεροσκάφος.

Το σύστημα Atmaca θα χρησιμοποιηθεί στις κορβέτες τύπου Milgem και στις φρεγάτες τύπου Gabya, που είναι εξοπλισμένες με το αναπτυγμένο από την Havelsan σύστημα διοίκησης μάχης GENESİS.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις