Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΚΑΒ: Περικοπές ασθενοφόρων και ακυρώσεις ρεπό για να βγει το πρόγραμμα λόγω αναστολών ανεμβολίαστων



Με συμβάσεις τριμήνου ή με μετακινήσεις προσωπικού θα αντιμετωπίσει το ΕΚΑΒ τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της αναστολής εργασίας μη εμβολιασμένου προσωπικού.

Η αναστολή εργασίας σε υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί έχει… χτυπήσει και το ΕΚΑΒ που αποτελεί τον σημαντικότερο βραχίονα στις πρώτες βοήθειες, αλλά και στη μεταφορά ασθενών.

Στο παράρτημα της Θεσσαλονίκης όπως είπε στο Sputnik ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ, Πρόδρομος Δεβελόγλου, «70 άτομα βγήκαν σε αναστολή κι έχουμε περικοπή τεσσάρων ασθενοφόρων».

«Ακυρώνονται ρεπό και οι εναπομείναντες εμβολιασμένοι υπάλληλοι τραβάμε κουπί» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Το παράρτημα του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που περιλαμβάνει και τους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας έχει συνολικά 693 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 460 βρίσκονται στην έδρα του παραρτήματος στη Θεσσαλονίκη.

«Ανεμβολίαστοι 290 από τους 4.700 εργαζόμενους του ΕΚΑΒ»

Μιλώντας στο Sputnik ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, είπε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί κι ένας μικρός αριθμός δεν εμβολιάστηκε.

«Πανελλαδικά 290 εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ δεν εμβολιάστηκαν και μπήκαν σε αναστολή. Ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί γιατί πολλοί εξ αυτών εμβολιάστηκαν οπότε με τη νέα τροπολογία του υπουργείου Υγείας θα επιστρέψουν αμέσως στη θέση τους. Εξ αυτών, οι 250 είναι πληρώματα ασθενοφόρων δηλαδή διασώστες» εξήγησε ο κ. Παπαευσταθίου.
Συνολικά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι 4.700, όπως είπε ο κ. Παπαευσταθίου, εκ των οποίων οι 4.000 είναι διασώστες-μέλη πληρώματος ασθενοφόρων.
«Οι 250 διασώστες που δεν εμβολιάστηκαν στο σύνολο των 4.000 είναι πολύ μικρός αριθμός» τόνισε, ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχουν προβλήματα εξαιτίας των αναστολών, επισήμανε ότι «προβλήματα πάντοτε θα υπάρχουν γιατί ούτως ή άλλως το προσωπικό είναι λίγο».

Πώς θα καλυφθούν τα κενά στο ΕΚΑΒ
«Σε γενικές γραμμές, στο 95% των περιοχών δεν υπάρχουν προβλήματα. Σε ένα ποσοστό 5% όμως έχουμε, γιατί σε έναν τομέα που έχει 10 άτομα προσωπικό ακόμα κι ένας διασώστης να λείπει προφανώς δημιουργείται πρόβλημα. Εκεί λοιπόν θα καλυφθούν οι θέσεις με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Έκλεισε (σ.σ. χτες, Τετάρτη 8/9) η πλατφόρμα για τις Υγειονομικές Περιφέρειες και θα προσληφθούν άτομα με τρίμηνες συμβάσεις κι αν δεν υπάρξουν (σ.σ. άτομα που να έκαναν αίτηση για πρόσληψη), θα πάμε σε μετακινήσεις προσωπικού από άλλες περιοχές» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις