Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

Εκλογές στη Γερμανία – Ο υποψήφιος καγκελάριος Άρμιν Λάσετ δίπλωσε λάθος το ψηφοδέλτιο και έδειξε τι ψήφισε

 


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα (26/9) οι Γερμανοί, προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη του 20ου Bundestag. Περίπου 60,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν για τον επόμενο καγκελάριο και να αποχαιρετήσουν την Άνγκελα Μέρκελ που αποσύρεται από την πολιτική σκηνή της χώρας.

Λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, περίπου το 40% των πολιτών, έχει επιλέξει την επιστολική ψήφο. Το υπόλοιπο 60% τη διά ζώσης.

Ανάμεσα σε αυτούς που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα τις προηγούμενες ώρες ήταν και ο υποψήφιος καγκελάριος με τους χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU), Άρμιν Λάσετ.

Το ψηφοδέλτιο έπρεπε να ακυρωθεί

Ο εκλεκτός της σιδηράς κυρίας του Βερολίνου όμως κατάφερε να γίνει θέμα συζήτησης στα ΜΜΕ για τον λάθος λόγο. Τι έκανε;

Έδειξε τι ψήφισε. Συγκεκριμένα, δίπλωσε το ψηφοδέλτιο με τέτοιο τρόπο που φάνηκαν στις κάμερες οι επιλογές του ενώ το έριχνε στην κάλπη.

Κανονικά το ψηφοδέλτιο έπρεπε να θεωρηθεί άκυρο, καθώς αυτό που έκανε απαγορεύεται.

Ωστόσο, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα μετρηθεί κανονικά.

«Ένας εθνικά γνωστός πολιτικός ψήφισε το δικό του κόμμα, όπως ήταν αναμενόμενο. Δεν μπορεί λοιπόν να θεωρηθεί ότι επηρέασε άλλους ψηφοφόρους», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις