Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

«Φιμώνουν» ακόμα και το διαδίκτυο Εντάσσεται η Δημόσια Υγεία στο άρθρο περί διασποράς ψευδών ειδήσεων: Φυλακές για όσους αντιδρούν στον μαζικό εμβολιασμό;

 


Εντείνεται το «κυνήγι μαγισσών» που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, καθώς πλέον θα διώκονται και όσοι διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με την «Δημόσια Υγεία», δηλαδή όσοι αντιδρούν στον μαζικό ή υποχρεωτικό εμβολιασμό, στην υποχρεωτική μασκοφορία, στo lockdown κτλ. 

Πρόκειται για μια νέα αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, καθώς τροποποιείται το Άρθρο 191 περί διασποράς ψευδών ειδήσεων, που μέχρι σήμερα δεν προβλέπει καμία δίωξη που να αφορά θέματα Δημοσίας Υγείας.


Έτσι προκειμένου να σωπάσουν και οι λίγες εναπομένουσες ελεύθερες φωνές, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προτείνει τις εξής αλλαγές στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα:

Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή. Εάν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του Tύπου ή μέσω διαδικτύου, ο υπαίτιος τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή.

Με την ίδια ποινή τιμωρείται και ο πραγματικός ιδιοκτήτης ή εκδότης του μέσου με το οποίο τελέστηκαν οι πράξεις των προηγούμενων εδαφίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του αρμόδιου Υπουργού, Κωνσταντίνου Τσιάρα, η δημόσια Η διαβούλευση των παραπάνω αλλαγών θα ολοκληρωθεί την 08.10.2021 και ώρα 22.00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις