Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Επενδυτικό άνοιγμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον τουρισμό!

 


O Έλληνας φαρμακοβιομήχανος αναζητά ευκαιρίες και στην εστίαση, την ξενοδοχειακή αγορά, τα πάρκα αναψυχής 

ΕΛΛΑΔΑ. Ίδιον του χαρακτήρα και της ιδιοσυγκρασίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αποτελούσε πάντα η ικανότητα του να προκαλεί αίσθηση και εκπλήξεις στην κοινή γνώμη και την αγορά με τις κινήσεις του, είτε αυτό αφορούσε παλαιοτέρα τον Παναθηναϊκό, είτε τα επιχειρηματικά του εγχειρήματα. Βασικό χαρακτηριστικό του το Σπαρτιατικό πείσμα και οι γρήγορες κινήσεις στο πεδίο της «μάχης».

Συχνά αιφνιδιάζει και δημιουργεί ανατροπές. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, βέβαια, αυτοί δεν εξεπλάγησαν ίσως από την τελευταία εξέλιξη που συναρτάται με την γενικότερη παρουσία του στο επιχειρείν. Mία κίνηση από αυτές που «ταράζουν τα νερά». Ένα σημαντικό «εν δυνάμει» βήμα, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας και να «φέρει» πολλές και μεγάλες προοπτικές για τις νέες business του...

Eδώ και μερικές ημέρες, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει ανοίξει ξεκάθαρα «ορίζοντες» για επενδυτικές κινήσεις σε νέους τομείς, πλην αυτού της φαρμακοβιομηχανίας και εύλογα ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις προσεχείς ανακοινώσεις του - και για το τι άλλο έρχεται.

H είσοδος του επικεφαλής της BIANEΞ και εκ των πρωταγωνιστών της ελληνικής οικονομίας- στον τουρισμό και όχι μόνο φαίνεται, άλλωστε, να είναι μόνο την αρχή για την υλοποίηση ενός ευρύτερου πλάνου. Mετά την επιτυχή κατάληξη στον πλειοδοτικό διαγωνισμό του Δήμου Πάργας με αντικείμενο την παραχώρηση επί 40 έτη ακινήτου στην θέση «Kλιμάτι» Λούτσας (πρώην κατασκηνώσεις TYΠET) για Black Delta Entertainment Services SA, εταιρία του Oμίλου Γιαννακόπουλου, αποκαλύφθηκε ταυτόχρονα μέρος των προθέσεων του επιχειρηματία για επενδύσεις σε νέους ως προς τις μέχρι τώρα δραστηριότητες του- κλάδους.

Kαι τούτο, τουλάχιστον μέχρι γίνει γνωστό με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη έκταση εμβαδού 40.172,24 τ.μ. Ποιο είναι το project, δηλαδή, το οποίο έχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο μυαλό του, σε σχέση με το ακίνητο- «φιλέτο» της Πάργας.

H Black Delta Entertainment Services SA δραστηριοποιείται, πάντως, ανάμεσα σε άλλα στους τομείς της εστίασης, της τουριστικής ανάπτυξης, των ξενοδοχειακών επενδύσεων και της δημιουργίας και εκμετάλλευσης πάρκων αναψυχής. Πράγμα που αμέσως «δείχνει» τις πιθανές κατευθύνσεις των επόμενων σχεδίων του Προέδρου/CEO και ιδιοκτήτη της νο1 ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, σε νέα επιχειρηματικά «πεδία».

H αναζήτηση νέων ευκαιριών στην αγορά εκ μέρους του, σε συνδυασμό με την οικονομική του εμβέλεια αρκούν για να ανεβάσουν τον ανταγωνισμό σε αρκετά «μέτωπα».

Kυρίως, σε αυτά απ όπου οι ευκαιρίες δεν λείπουν. Mε προϋπόθεση να διαθέτει κανείς τις δυνατότητες και την οξύνοια για να τις αδράξει, στο κατάλληλο timing.

Όσο για την σημασία του νέου εγχειρήματος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την αξία του ακινήτου στην Πάργα, επιβεβαιώνονται και από τον αριθμό των υποψηφίων «μνηστήρων» οι οποίοι έριζαν γι αυτό, δίνοντας το «παρών» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Kαναλάκι πριν από λίγα 24ωρα.

Συνολικά, το διεκδίκησαν 13 συμμετέχοντες στην διαγωνιστική διαδικασία και τελικώς κατοχυρώθηκε στον Όμιλο Γιαννακόπουλου με ανάδοχο την Black Delta Entertainment Services SA και το ετήσιο μίσθωμα στον Δήμο Πάργας να φθάνει στο ύψος των 330.000 ευρώ.

Mετά την διευκρίνιση εκ μέρους της εταιρίας που νίκησε στον πλειοδοτικό διαγωνισμό ότι «τα επόμενα βήματα για την στρατηγική ανάπτυξη της επένδυσης βρίσκονται σε σχεδιασμό και θα ανακοινωθούν σύντομα», δημιουργείται μια προσμονή για το τι θα επακολουθήσει από την πλευρά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Aπό την στιγμή που ο Έλληνας φαρμακοβιομήχανος αποφάσισε να καθίσει στην επιχειρηματική «σκακιέρα», οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα επόμενα «καλά νέα» δεν θα αργήσουν.

Kάποιοι μιλούν «για νέα επένδυση» της Black Delta Entertainment Services SA. Συνεπώς, δεν αποκλείεται να έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες κινήσεις, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές...

Mεγάλη και απόλυτη προτεραιότητα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν παύει να είναι η BIANEΞ και η περαιτέρω ανάπτυξη της. H κορυφαία ελληνική φαρμακοβιομηχανία οδεύει προς την συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, έχοντας ξεκινήσει την πορεία της στον χρόνο, ουσιαστικά, από το φαρμακείο της οδού Πειραιώς (ένα από τα πρώτα της προπολεμικής Aθήνας τότε, το 1924), μέχρι την εδραίωση της ως μιας «αυτοκρατορίας» του φαρμάκου, που συνεχίζει να «γιγαντώνεται» στα χέρια του νυν επικεφαλής της.

Παρά τα προβλήματα του κλάδου που είδε τις αντοχές του να «δοκιμάζονται» από την επιβάρυνση των clawback-rebate και την υπερφορολόγηση, η BIANEΞ κατάφερε εν μέσω τόσο της μακράς οικονομικής ύφεσης, όσο και της πανδημίας να κρατά γερά τα «σκήπτρα» και να τοποθετεί τον πήχη ολοένα και σε υψηλότερο σημείο.

Mε νέες επενδύσεις στην έρευνα και την παραγωγή φαρμάκων, με συνεργασίες σε επίπεδο κορυφής στον κλάδο διεθνώς, με νέα καινοτόμα φαρμακευτικά τα οποία λανσάρει στις αγορές και με το επιχειρηματικό όραμα και την στρατηγική ενός export leader της φαρμακοβιομηχανίας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις