Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Δικαστής μπλοκάρει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε εκπαιδευτικούς της Νέας Υόρκης


 Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός της Νέας Υόρκης για εκπαιδευτικούς και άλλους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας τέθηκε σε παύση, αφού ομοσπονδιακός δικαστής δέχτηκε αργά την Παρασκευή αίτημα προσωρινής διακοπής του.

Οι ενάγοντες, μια ομάδα καθηγητών, ζήτησαν προσωρινή διακοπή εν αναμονή της εξέτασης από μια ομάδα τριών δικαστών του 2ο Εφετείου των ΗΠΑ.

Ο δικαστής του αμερικανικού εφετείου Τζόζεφ Μπιάνκο, διορισμένος επί Τζορτζ Μπους, με εντολή μίας σελίδας ικανοποίησε το αίτημα.

Η επιτροπή θα αποφασίσει τώρα εάν θα ασκηθεί έφεση ή θα επιτρέψει την ισχύ της εντολής.

Η Ρέιτσελ Μανισκάλκο μαζί με τρεις άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου Παιδείας της Νέας Υόρκης έκαναν αγωγή ενάντια στην υποχρεωτικότητα, η οποία έπρεπε να ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Είπαν ότι η εντολή, η οποία απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους να αποδείξουν ότι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για την COVID-19, είναι υπέρβαση της κυβέρνησης, παραβιάζοντας τη ρήτρα περί δέουσας διαδικασίας του Συντάγματος των ΗΠΑ. Η ρήτρα αυτή αναφέρει εν μέρει ότι καμία πολιτεία δεν μπορεί «να στερήσει από κανένα πρόσωπο τη ζωή, την ελευθερία ή την περιουσία του, χωρίς τη δέουσα διαδικασία δικαίου».

Το δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος είναι ατομικό δικαίωμα και η εντολή, η οποία απειλεί να κοστίσει στους εργαζόμενους που δεν συμμορφώνονται την εργασία τους, παρεμβαίνει σε αυτό, αναφέρει η αγωγή.

Ο αμερικανικός δικαστής Μπράιαν Κόγκαν, άλλος ένας διορισμένος επί Τζορτζ Μπους, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αρνήθηκε να μπλοκάρει την εντολή, ενώ οι ενάγοντες που αποφάνθηκαν δεν απέδειξαν ότι πιθανότατα θα πετύχουν με την αγωγή τους.

Στη συνέχεια, κινήθηκαν οι διαδικασίες εφέσεως που οδήγησε στην απόφαση του Μπιάνκο.

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα αποφασίσει το πάνελ των τριών δικαστών.

Σε δήλωσή του σε ειδησεογραφικά πρακτορεία, το Υπουργείο Παιδείας της πόλης (DOE) δήλωσε ότι είναι βέβαιο ότι στο τέλος η εντολή θα διατηρηθεί «μόλις παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα, γιατί αυτό είναι το επίπεδο προστασίας που αξίζουν οι μαθητές και το προσωπικό μας».

«Η τρέχουσα εντολή μας για “εμβολιασμό ή τεστ” είναι ακόμα σε ισχύ και επιδιώκουμε ταχεία επίλυση από το Εφετείο την επόμενη εβδομάδα. Πάνω από το 82% των υπαλλήλων του DOE έχει εμβολιαστεί και συνεχίζουμε να παροτρύνουμε όλους τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου», πρόσθεσε ο οργανισμός.

Τα συνδικάτα προέτρεψαν την πόλη να καθυστερήσει ή να αλλάξει την εντολή, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγήσει σε έλλειψη εκπαιδευτικών.

Ορισμένα σχολεία έχουν δεκάδες ανεμβολίαστους υπαλλήλους, δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Παρασκευή ο Μαρκ Κανιζάρο, πρόεδρος του Συμβουλίου Εποπτών και Διαχειριστών Σχολείων, ένα σωματείο που εκπροσωπεί τους διευθυντές στην πόλη.

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, αρνήθηκε.

«Το σχεδιάζουμε από καιρό. Έχουμε πολλούς αντικαταστάτες έτοιμους, αλλά νομίζω ότι το θέμα εδώ θα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών και του προσωπικού θα έρθουν εμβολιασμένοι για να εξυπηρετήσουν τα παιδιά μας την επόμενη εβδομάδα», είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις