Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Έγιναν εννιά μετασεισμοί – Δείτε βίντεο από τη στιγμή των 5,8 Ρίχτερ

 


Δεν σταματά να σείεται η γη στην Κρήτη μετά τα 5,8 Ρίχτερ, που κόστισαν τη ζωή σε ένα άτομο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο από τη στιγμή της ισχυρής δόνησης έγιναν εννιά μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος της τάξης των 4,6 Ρίχτερ.

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του ήταν εργάτης στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία και τη στιγμή του σεισμού έκανε εργασίες στον ιερό ναό και τον καταπλάκωσε ο τρούλος.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο από τη στιγμή που χτύπησε ο σεισμός.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τις αρμόδιες Αρχές, εκτός από τον έναν νεκρό υπάρχουν και εννέα τραυματίες, ενώ έχουν διαπιστωθεί υλικές ζημιές. Από τους τραυματίες, οι 7 είναι με ελαφρές εκδορές και οι 2 με κατάγματα κι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία-κέντρα υγείας.


Με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις