Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ιταλία: Συνελήφθη ο Κάρλες Πουτζδεμόν στη Σαρδηνία


 Στη σύλληψη του Καρλ Πουτζδεμόν προχώρησαν, την Πέμπτη (23/09), οι ιταλικές Αρχές στη Σαρδηνία.

Οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν, την Πέμπτη (23/09), τον Κάρλες Πουτζδεμόν, πρώην επικεφαλής της Καταλονίας, στο νησί της Σαρδηνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «El País», η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στη Σαρδηνία λόγω της διεθνούς εντολής έρευνας και σύλληψης που εξέδωσε ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Πάμπλο Γιαρένα, εισηγητής της ποινικής υπόθεσης που σχετίζεται με την καταλανική κυριαρχική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρλες Πουτζδεμόν κατέφυγε, στα τέλη του 2017, στο Βέλγιο μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από τη Μαδρίτη ύστερα από ένα παράνομο δημοψήφισμα για την απόσχιση.

Εν συνεχεία, ένας Βέλγος δικαστής ανέστειλε τη διαδικασία έκδοσης εναντίον των Καταλανών πολιτικών Κάρλες Πουτζδεμόν και Τόνι Κομίν, λόγω της βουλευτικής ασυλίας τους μετά την εκλογή τους ως μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ε.Ε.
Ακόμα, ένα γερμανικό δικαστήριο επέτρεψε την έκδοση του Κάρλες Πουτζδεμόν στην Ισπανία τον Δεκέμβριο του 2020, όπου κατηγορήθηκε για κατάχρηση δημόσιων κεφαλαίων, απαλλάσσοντάς τον, παρ' όλα αυτά, από την πιο σοβαρή κατηγορία για εξέγερση.
Μάλιστα, τη Δευτέρα (20/09), το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας καταδίκασε 12 Καταλανούς αυτονομιστές ηγέτες για ανταρσία, ανυπακοή και κατάχρηση δημόσιων πόρων.
Ως εκ τούτου, οι 12 Καταλανοί ηγέτες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης έως και 13 ετών έκαστος για την καθοδήγηση της συνεχιζόμενης προσπάθειας απόσχισης της περιοχής.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις