Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Κλείνουν εμβολιαστικά κέντρα λόγω χαμηλής προσέλευσης – Στη «μάχη» μπήκαν οι ιδιώτες γιατροί - Συνεχίζονται τα τοπικά lockdown


 Με τους εμβολιασμούς να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα αναπόφευκτα τα mega εμβολιαστικά κέντρα που υπάρχουν σε όλη την χώρα αρχίζουν να λιγοστεύουν.

Όπως έγινε γνωστό, από τα 10 mega εμβολιαστικά κέντρα έχουν μείνει σε λειτουργία τα 7. Τα υπόλοιπα τρία είτε έχουν ήδη κλείσει (Ελληνικό και Ρόδος), είτε θα κλείσουν (Κέρκυρα 28/09/2021).

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Ποια mega εμβολιαστικά κέντρα μένουν ανοιχτά

Τα 7 mega εμβολιαστικά κέντρα που θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους είναι τα εξής: «Προμηθέας», στο Περιστέρι, στη ΔΕΘ, στην Πάτρα, στη Λάρισα, στα Ιωάννινα και στα Χανιά.

«Τσιμπήματα» από ιδιώτες γιατρούς

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 165 ιατροί και 14 πολυϊατρεία διενεργούν ήδη εμβολιασμούς, ένα στοιχείο που δεν ήταν γνωστό μέχρι χθες.

Στην μάχη λοιπόν έχουν μπει οι ιδιώτες γιατροί προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

Κλινικές post covid

Παράλληλα με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την απροθυμία πολλών Ελλήνων να εμβολιαστούν το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Και αυτό δεν είναι άλλη από την παροχή βοήθειας και περίθαλψης στους ουκ ολίγους ασθενείς που νόσησαν με κορονοϊό, αποθεραπεύτηκαν αλλά αντιμετωπίζουν την πιο μακροχρόνια παρενέργεια, το λεγόμενο σύνδρομο post covid.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σε πολλά νοσοκομεία, ακόμα και παιδιατρικά, θα δημιουργηθούν κλινικές για την αντιμετώπιση του συνδρόμου αυτού. Σε αυτές τις κλινικές θα συμμετέχουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων και μάλιστα έχουν εκδηλώσει επιθυμία να συνδράμουν και πολλοί μεγάλοι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας.

Παρά την ύφεση στα κρούσματα ήρθαν νέα τοπικά lockdown

Στην λίστα με τις περιοχές που θα εφαρμοστούν περιοριστικά μέτρα μπήκαν και επίσημα άλλες 4 περιοχές της χώρας.

Τα μέτρα ισχύουν από σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου από τις 06.00 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 6:00.

Στο επίπεδο 4 του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας (κόκκινο) εντάχθηκαν οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Επίσης παρατάθηκε η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Παραμένουν απαγορεύσεις για όλη την χώρα

Υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έγινε ή γίνεται η εκδήλωση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις