Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Μελέτη-κόλαφος για τον εμβολιασμό των παιδιών από Covid-19: Δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα


 Μείζον θέμα που προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο, αποτελεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμβολιαστούν ακόμα και τα παιδιά αφού δεν συντρέχουν πραγματικοί λόγοι για κάτι τέτοιο:

Μελέτη-κόλαφος για την κυβέρνηση σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών για Covid-19 αναφέρει σαφέστατα ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Η διεθνής επιστημονική μελέτη συμπεραίνει ότι η λεγόμενη «μακρά Covid-19», που χαρακτηρίζεται από επίμονα συμπτώματα επί μήνες μετά την ανάρρωση του ασθενούς, σχεδόν ποτέ δεν κρατάει περισσότερο από τρεις μήνες στην περίπτωση των παιδιών αντίθετα με τους ενήλικες που μπορεί να διαρκέσουν πολλούς περισσότερους μήνες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Πέτρα Τσίμερμαν της Σχολής Επιστημών και Ιατρικής του ελβετικού Πανεπιστημίου του Φρίμπουργκ, οι οποίοι αξιολόγησαν έως τώρα 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούσαν συνολικά σχεδόν 19.500 παιδιά και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας «Pediatric Infectious Disease Journal», βρήκαν, επίσης, ότι η παραλλαγή Δέλτα δεν οδηγεί σε πιο σοβαρή νόσο στα παιδιά, σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη του κορωνοϊού, καθώς επίσης ότι τα περισσότερα παιδιατρικά περιστατικά είναι ήπια ή ασυμπτωματικά.

Οπότε τίθεται το σοβαρότατο ερώτημα, γιατί η κυβέρνηση ζητάει τον εμβολιασμό τους; Ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός;

Έτσι κι αλλιώς ακόμα κι αν εμβολιαζόντουσαν όλοι, θα μετέδιδαν τον ιό το ίδιο, δεν θα άλλαζε κάτι ως προς αυτό.

Τώρα όμως ούτε το αφήγημα «Θα περάσουν τον κορωνοϊό ελαφρά» έχει κάποια ουσιαστική εφαρμογή στην περίπτωση των παιδιών.

Τα παιδιά και οι έφηβοι με προϋπάρχουσες παθήσεις, όπως χρονική νεφρική νόσο, καρδιοπάθεια, αυτοάνοσες παθήσεις ή παχυσαρκία, έχουν 25 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσουν σοβαρά από τον κορωνοϊό, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους χωρίς τέτοια χρόνια προβλήματα.

Αλλά ούτε αυτό σημαίνει κάτι καθώς και οι ενήλικες που έχουν τέτοια νοσήματα, φυσιολογικά θα αντιμετωπίσουν δυσκολότερες καταστάσεις.

Μία άλλη πρόσφατη μελέτη είχε βρει ότι η σοβαρή Covid-19 συμβαίνει στο 5% των παιδιών (ένα στα 20) με υποκείμενες παθήσεις, έναντι κάτω του 1% στα παιδιά χωρίς χρόνια νοσήματα.

Τα πιο συχνά συμπτώματα της μακρόχρονης Covid-19 στα παιδιά βρέθηκαν να είναι οι πονοκέφαλοι, η κόπωση, η δυσκολία συγκέντρωσης, οι πόνοι στην κοιλιά κ.ά.

Στην Ελλάδα όμως επικαλούμενοι έρευνες που ποτέ δεν παρουσιάζουν προαναγγέλλουν «Αρμαγεδδώνα» λόγω του ανοίγματος των σχολείων...

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις