Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά το κάζο του CDU στην Γερμανία πάνε σε οκτάμηνη προεκλογική εκστρατεία προκειμένου να εμποδίσουν το αναπόφευκτο


 Κλείδωσαν οι εκλογές για μέσα στο 2022. Με πιθανότερο σενάριο αυτό την ερχόμενης άνοιξης.

Τούτο προμηνύουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών καθώς και το ρεπορτάζ του κυριακάτικου τύπου, επισημαίνει.

Καθοριστικό ωστόσο ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η συντριβή του γερμανικού CDU στις χθεσινές εκλογές.

Οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες κατακρημνίσθηκαν αφού ο λαός τους τιμώρησε για την διαχείριση τους στην πανδημία. Το Μαξίμου λοιπόν τρέμει στην ιδέα πως και η ΝΔ  μπορεί να έχει την ίδια μοίρα με το γερμανικό αδελφό κόμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μόνο μία επιλογή: Αυτή της προσφυγής στις κάλπες πριν τα πράγματα γίνουν πολύ χειρότερα για αυτόν και το κόμμα του.  

Είναι καιρός τώρα που ο πρωθυπουργός ψάχνει την διαφυγή στις εκλογές.

Είναι κοινό μυστικό πως ένα κομμάτι των στενών του συνεργατών τον συμβουλεύουν εδώ και καιρό να προσφύγει στις κάλπες πριν ενσκήψει ο χειμώνας με την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές εντάσεις που αυτή προβλέπεται να επιφέρει.

Μάλιστα οι γύρω από την Πειραιώς γνωρίζουν καλά ότι στον αρχικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού ήταν η άμεση προσφυγή στις κάλπες όταν ήταν ακόμα «καβάλα στο άλογο» αλλά η πανδημία του χάλασε τα σχέδια.

Τώρα, τα περισσότερα στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, η σημερινή εμφάνιση Σταϊκούρα στην Βουλή (υποσχέθηκε άμεση εφαρμογή των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη) και η επίτευξη συμφωνίας για της γαλλικές φρεγάτες, αποτελούν σαφέστατες ενδείξεις για προσφυγή στις κάλπες.

Ο πολιτικός χρόνος που είχε στην διάθεση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έληξε και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα καθώς το χρέος έχει εκτοξευθεί στο ασύλληπτο 200% του ΑΕΠ ( ενώ μπήκαμε στα μνημόνια με 125%) και ήδη φωνές γερμανικής επιρροής εντός της ΕΕ καλούν σε νέα λιτότητα.

 Οι χειρισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πανδημία με τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα για την οικονομία lockdown και τον καταναγκαστικό μαζικό εμβολιασμό που ακολούθησε και κυρίως η στροφή του κόμματος στην «ποταμοποίηση» δυσαρέστησαν και απομάκρυναν πολλούς παραδοσιακούς ψηφοφόρους της δεξιάς.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη με όλα εκείνα τα κόμματα που βρέθηκαν στην κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας και εφάρμοσαν τα καταστροφικά lockdown κατ εντολή εκείνων που επιθυμούν το Great Reset. 

Όλα αυτά τα κόμματα μοιραία θα υποστούν τις συνέπειες της δυσαρέσκειας των πληθυσμών. 

Να δούμε λοιπόν αν το τρικ των παροχών, και κάποιες καλές ειδήσεις όπως αυτή της αγορά των Belharra αρκέσουν για να επαναπατρίσουν τους δεξιούς ψηφοφόρους.

Όσο δε για τις φρεγάτες, αυτές μάλλον τις αγοράζουμε από...σπόντα καθώς οι Αμερικάνοι αποσύρθηκαν με την συμφωνία AUKUS ώστε να μην επιδεινωθούν περαιτέρω οι σχέσεις τους με την Γαλλία. 

Τελικά αν το ρήγμα στα δεξιά της ΝΔ δεν κλείσει τότε ίσως να δούμε και στην Ελλάδα μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού που είναι και η πάγια επιθυμία των Γερμανών... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις