Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά την Ελλάδα και στην Βρετανία: Χιλιάδες θάνατοι παραπάνω από το κανονικό - Δεν οφείλονται στον Covid-19!

 


Για «σοβαρή διαδικασία θανατικού» είχε μιλήσει ο Κ.Αρβανίτης

Την ώρα που όλος ο κόσμος ασχολείται με τους θανάτους του κορωνοϊού μια νέα κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια «πανδημία αιφνίδιων θανάτων». 

Η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαίωσε πως έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες οι θάνατοι στην Ελλάδα, θάνατοι που δεν συνδέονται με τον κορωνοϊό, με τον καρδιολόγο Κωνσταντίνο Αρβανίτη να συνδέει χρονικά αυτή την αύξηση θανάτων με το εμβολιαστικό πρόγραμμα. 

Το ίδιο ανησυχητικά όμως είναι τα πράγματα και στην Βρετανία, καθώς σύμφωνα με το «news.yahoo.com» από τον Ιούλιο υπάρχει μια ραγδαία αύξηση θανάτων, οι οποίοι δεν οφείλονται στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχει μια μεγάλη αύξηση θανάτων αυτό το καλοκαίρι, η οποία είναι μη συνηθισμένη και συνήθως γίνεται τους χειμερινούς μήνες, όταν υπάρχουν διάφορες λοιμώξεις και κρυολογήματα, τα οποία δημιουργούν πίεση στο Σύστημα Υγείας. Αντιθέτως το καλοκαίρι τα πράγματα είναι ήρεμα. 

Παρόλα αυτά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) από τις 2 Ιουλίου υπήρξαν 9.619 θάνατοι παραπάνω από το αναμενόμενο σε Αγγλία και Ουαλία, το 48% (4.635) δεν προήλθαν από τον κορωνοϊό.

Ο αρθρογράφος του άρθρου θέτει την ερώτηση: «Εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν πέθαναν από κορωνοϊό, τότε από τι πέθαναν;».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του PHE κατά αυτή την περίοδο υπήρχαν 2.103 παραπάνω θάνατοι από ισχαιμικό επεισόδιο, 1.552 θάνατοι από καρδιακοί ανεπάρκεια, όπως επίσης και 760 θάνατοι με εγκεφαλοαγγειακά νοσήματα όπως εγκεφαλικό και ανεύρυσμα και 3.915 με άλλες ασθένειες. 

Οι οξείες και χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού αυξήθηκαν επίσης με 3.416 περισσότερες αναφορές στα πιστοποιητικά θανάτου από ό, τι αναμενόταν από τις αρχές Ιουλίου, ενώ υπήρξαν 1.234 θάνατοι από ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος, 324 με κίρρωση και ηπατική νόσο και 1.905 με διαβήτη .

Οι οξείες και χρόνιες λοιμώξεις του αναπνευστικού αυξήθηκαν επίσης με 3.416 θανάτους από ό, τι αναμενόταν από τις αρχές Ιουλίου, ενώ υπήρξαν 1.234 θάνατοι από ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος, 324 με κίρρωση και ηπατική νόσο και 1.905 με διαβήτη.

Είναι ανησυχητικό τ' ότι αυτές οι παθήσεις υποδιαγνώστηκαν το 2020, λόγω των μέτρων που ίσχυαν για τον κορωνοϊό. 

Σε έκθεση που εξέδωσε προσφάτως η βρετανική κυβέρνηση αναφέρεται πως το 2020 έγιναν 23 εκατομμύρια λιγότερες επισκέψεις στον γιατρό σε σχέση με το 2019, οι επισκέψεις αφορούν τόσο αυτές που έγιναν δια ζώσης, όσο και αυτές που έγιναν online. 

Οι διαγνώσεις του ΧΑΠ έπεσαν κατά 51%, κολπικής μαρμαρυγκής κατά 26%, καρδιακής ανεπάρκειας κατά 20%, διαβήτη κατά 19%, στεφανιαίας νόσου κατά 17% και εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 16%. 

Είναι ξεκάθαρο πως το lockdown και ο φόβος που δημιούργησαν τα ΜΜΕ για τον Covid-19 οδήγησαν σε θανάτους, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν πήγαν στον γιατρό τους και δεν έλαβαν την κατάλληλη θεραπεία για το πρόβλημα τους. 

Είναι κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο καθηγητής του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, πριν αρκετούς μήνες και δυστυχώς μάλλον επιβεβαιώθηκε. Φυσικά θα πρέπει να τονιστεί εκ νέου πως και στην Βρετανία υπάρχει χρονική συσχέτιση μεταξύ του εμβολιαστικού προγράμματος και της αύξησης των αιφνίδιων θανάτων. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις