Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Παρέμβαση Εισαγγελίας Αρείου Πάγου κατά των γονέων που διεκδικούν τα συνταγματικά δικαιώματα των παιδιών τους

 


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι αντιδράσεις γονέων, που ζητούσαν εφαρμογή των συνταγματικών τους δικαιωμάτων στα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας ακόμα και μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών αναφορικά με τα μέτρα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη για τον COVID-19.

Ειδικότερα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν και μάλιστα τάχιστα: "Εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει".

Μάλιστα, ο κ. Ζαχαρής ζητεί από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Να σημειώσουμε ότι με αυτή την παρέμβαση η αντιεισαγγελία του Αρείου Πάγου παίρνει θέση και ουσιαστικά κατατάσσει αυτούς τους γονείς σε "ειδική κατηγορία πολιτών" που δεν έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή, με το ερώτημα: «Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών, επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις