Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΑΤΡΑ: Με αυτούς τους 6 Πατρινούς επιστήμονες τα έχουν βάλει οι αντιεμβολιαστές – ΦΩΤΟ


 Στο στόχαστρο Πατρινοί καθηγητές (από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ – Του Κωνσταντίνου Χρ. Φλαμή)

Την ίδια ώρα στο στόχαστρο των φανατικών αντιεμβολιαστών και αρνητών του κορονοϊού έχουν μπει συγκεκριμένοι επιστήμονες από την Πάτρα.

Πρώτος ο Χαράλαμπος Γώγος. Τον καθηγητή λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθυβρίζουν στο διαδίκτυο στην κυριολεξία… σε κάθε ανάρτηση mediaκού site. Πλέον στο στόχαστρο των «φανατικών» έχει μπει και ο καθηγητής Παιδιατρικής Γαβριήλ Δημητρίου ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12 – 17 ετών, κάτι που φυσικά προσυπέγραψαν και οι περισσότεροι παιδίατροι. Στην δίνη των ύβρεων από πλευράς αντιεμβολιαστών μπήκε και ο καθηγητής Καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος. Ο οποίος σε πρόσφατο συνέδριο της Κλινικής του στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με συμμετοχή 700 καρδιολόγων, δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένας θάνατος από περικαρδίτιδα ή μυοκαρδίτιδα ασθενούς που ήδη είχε κάνει το εμβόλιο»! Αυτό φαίνεται πως «χάλασε τη σούπα» των φανατικών και έτσι αποφασίστηκε η διαδικτυακή «τιμωρία» με καταιγισμό ύβρεων και ειρωνικών σχολίων. Από την θλιβερή και ατεκμηρίωτη κριτική δεν έχουν ξεφύγει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Μάρκος Μαραγκός και η επίκουρος καθηγήτρια Καρολίνα Ακινόσογλου. Όπως επίσης και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αννα Μαστοράκου. Και οι τρεις έχουν ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, απαξιώνουν με δηλώσεις τους, τους αντιεμβολιαστές, ενώ η κυρία Μαστοράκου προχώρησε ακόμη περισσότερο και απευθύνθηκε στις εισαγγελικές αρχές ώστε να «μαζευτεί» η κατάσταση!

Τι προβλέπει ο νόμος

Κατά το άρθρο 362 ΠΚ, το οποίο περιέχεται στο ΝΕΟ Ποινικό Κώδικα της Χώρας μας (Ν. 4619/2019) το έγκλημα της δυσφήμισης έχει ως εξής: Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο ενώπιον τρίτου ισχυρίζεται ή διαδίδει για κάποιον άλλον γεγονός που μπορεί να βλάψει την τιμή ή την υπόληψή του τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Αν η πράξη τελέστηκε δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω διαδικτύου, επιβάλλεται φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.Κατά το άρθρο 366 ΠΚ του ΝΕΟΥ Ποινικού Κώδικα, αν το γεγονός του άρθρου 362 είναι αληθινό, η πράξη μένει ατιμώρητη, εκτός εάν αυτό αφορά αποκλειστικά σχέσεις του οικογενειακού ή του ιδιωτικού βίου που δεν θίγουν το δημόσιο συμφέρον.

Αν στις περιπτώσεις των άρθρων 362, 363 και 365 το γεγονός που ισχυρίστηκε ή διέδωσε ο υπαίτιος είναι πράξη αξιόποινη για την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, αναστέλλεται η δίκη για τη δυσφήμηση έως το τέλος της ποινικής δίωξης. Θεωρείται αποδεδειγμένο ότι το γεγονός είναι αληθινό αν η απόφαση είναι καταδικαστική.

Η απόδειξη της αλήθειας του γεγονότος δεν αποκλείει την τιμωρία για εξύβριση, αν από τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η δυσφήμηση ή από τις περιστάσεις υπό τις οποίες τελέστηκε, προκύπτει σκοπός εξύβρισης. Ως προς τη συκοφαντική δυσφήμιση, το άρθρο 363 ΠΚ του ΝΕΟΥ Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι αν στην περίπτωση του προηγούμενου άρθρου (ενν. άρθρο 362 ΠΚ), το γεγονός είναι ψευδές και ο υπαίτιος γνώριζε ότι αυτό είναι ψευδές τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή και αν τελεί την πράξη δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου, με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών και χρηματική ποινή.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις