Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Pfizer: Στα 80 δισ.$ εκτιμά τα κέρδη της για το 2021 – Κατακόρυφη αύξηση κερδών και στα φάρμακα κατά… θρομβώσεων


 Στα 33 δισ.$ εκτιμώνται τα κέρδη από το εμβόλιο για τον COVID για το 2021

Κέρδη ρεκόρ καταγράφονται για την Pfizer στο δεύτερο τετράμηνο του 2021 τα

οποία δεν αφορούν μόνο το εμβόλιο BNT162b2 που παράγει αλλά και φάρμακα τα οποία θεραπευτούν θρομβώσεις, πολλές από τις οποίες έχουν καταγραφεί ως παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου.

Σε ύψη ρεκόρ κινήθηκαν τα κέρδη της Pfizer στο δεύτερο τετράμηνο του 2021 με το εμβόλιο μόνο το οποίο παράγει από κοινού με την BioNTech να της έχει αποφέρει 7,8 δισ.$. Συνολικά η εταιρεία παρουσίασε κέρδη για το δεύτερο τετράμηνο αυξημένα κατά 86% στα 19 δισ.$ ενώ και χωρίς το εμβόλιο BNT162b2 τα κέρδη ήταν αυξημένα κατά 10-% στα 11 δισ.$.

Το ενδιαφέρον βέβαια στην κατανομή των κερδών της εταιρείας είναι το αντιπηκτικό φάρμακο Eliquis οι πωλήσεις του οποίου αυξήθηκαν κατά 13% και το οποίο χρησιμοποιείται για την θεραπεία θρομβώσεων πολλές από τις οποίες προκαλούνται από το εμβόλιο…

Παράλληλα κέρδη εμφανίζει η Pfizer και από το φάρμακο Vyndaqel/Vyndamax το οποίο χρησιμοποιείται για την θεραπεία καρδιομυοπαθειών τα κέρδη του οποίου εκτοξεύθηκαν κατά 77%.

Άλλα φάρμακα στα οποία η Pfizer σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο των πωλήσεων εκτός ΗΠΑ αυτή τη φορά είναι το Ibrance αύξηση 21% και το Inlyta αύξηση 29%.

Το μόνο φάρμακο που σημείωσε πτώση κατά 15% είναι το  Xeljanz και αυτό λόγω οδηγίας του FDA, για θέματα παρενεργειών.

Σύμφωνα με την ίδια την Pfizer η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της το 2021 τα οποία τώρα εκτιμούνται μεταξύ 78 και 80 δισ.$ έναντι προηγούμενης πρόβλεψης η οποία μιλούσε για περίπου 72 δισ.$.

Για το εμβόλιο η πρόβλεψη της εταιρείας μιλά για κέρδη που θα φτάσουν τα 33 δισ.$ σημαντικά μεγαλύτερη πρόβλεψη από τα 26 δισ.$ που ήταν στις αρχές του έτους. 


Πηγή 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις