Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Σερβία σε ΝΑΤΟ: «Έχετε 24 ώρες για να σταματήσετε τις επιθέσεις στο Κοσσυφοπέδιο»


 Το ΝΑΤΟ έχει 24 ώρες για να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των Σέρβων στην επαρχία του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Το υποδείξαμε χωρίς αμφιβολίες και το επανέλαβα στον (Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ) Γενς Στόλτενμπεργκ (...) ότι θα περιμένουμε 24 ώρες για να αντιδράσει το ΝΑΤΟ. Και αν οι επιθέσεις στον πληθυσμό μας συνεχιστούν μετά απ' αυτούς, η Σερβία θα αντιδράσει και θα αποτρέψει την επανάληψη των γεγονότων της δεκαετίας του 90 και του 2004», δήλωσε ο πρόεδρος στο τηλεοπτικό κανάλι TV Pink.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έριξε δακρυγόνα σε ομάδες Σέρβων διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την απαγόρευση εισόδου οχημάτων με σερβικές πινακίδες στην επαρχία.

Ο Βούτσιτς τόνισε ότι η Σερβία δεν έστειλε τα στρατεύματά της ή την αστυνομία της στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, αν και τα έθεσε σε υψηλή ετοιμότητα.

«Η Σερβία δεν εισέβαλε στο Κοσσυφοπέδιο όχι επειδή δεν το θεωρούμε έδαφός μας, αλλά επειδή συμμορφωνόμαστε με τις συμφωνίες του Κουμάνοβο του 1999 που δεν μας επιτρέπουν», τόνισε.

Το Κοσσυφοπέδιο, που κατοικείται κυρίως από Αλβανούς, διακήρυξε μονομερή ανεξαρτησία το 2008 , αναγνωριζόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τις περισσότερες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι από τη Σερβία, τη Ρωσία, την Κίνα, την Ισπανία, την Ελλάδα, το Ιράν και άλλες χώρες.

Η Σερβία, η οποία επιδιώκει να ενταχθεί στην Ε.Ε. , ξεκίνησε διαπραγματεύσεις το 2011 για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο με τη μεσολάβηση των Βρυξελλών.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις