Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τα μηνύματα που στέλνουν τα τουρκικά ερευνητικά από το Καστελλόριζο- Δημ. Σταθακόπουλος


 Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 

Τα δύο Τουρκικά ερευνητικά/ διασωστικά πλοία,  Yûnus ( Ιωνάς ) S και Bilim ( Επιστήμη) 2, σήμερα το πρωί βρισκόντουσαν ανατολικά του Καστε(λ)λόριζου ( βλ. χάρτη), με το Bilim 2 να είναι εγγύτερα.
Αν και από τις φωτογραφίες τους, τα πλοία δείχνουν ταλαιπωρημένα και μικρά,  εν τούτοις την “soft penetration” δουλειά τους την κάνουν, θέλοντας να μας θυμίζουν την διαρκή αμφισβήτηση των Τούρκων στην περιοχή. Κάτι που κατά καιρούς κάνουν και με το πλοίο TÜBITAK Marmara ( σήμερα στις ακτές του Çanakkale / Δαρδανελλίων , βλ. χάρτη).
Θα σταθώ στην σημασία του ονόματος Yûnus S , όχι στου Bilim 2 ,αφού είναι απλή και προφανής,  ενώ για το Tübitak Marmara έχω γράψει ΕΔΩ .
Yûnus σημαίνει Ιωνάς ( ο γνωστός  Προφήτης που τον κατάπιε το κήτος και τελικά  θαυματικώς επέζησε) , ενώ ενίοτε  σημαίνει και το δελφίνι.
Όμως το γράμμα  S που ακολουθεί το Yunus μας παραπέμπει  στη σούρα Yûnus S-ûresi
του Κορανίου ( βλ φωτογραφία) που αναφέρεται  στην  « …. πίστη και λατρεία ενός Θεού, ως πηγή της γνώσης, όπου ο  Προφήτης λειτουργεί ως φορέας και ερμηνευτής της Αποκάλυψης και του τέλους που περιμένει στο αιώνιο βασίλειο, εκείνους που ακολουθούν το κάλεσμα του Προφήτη στην ζωή τους , αλλά και αυτούς που δεν ακολουθούν,  ».
Η σούρα  δίνει παραδείγματα από τις διδαχές  όλων των Προφητών, ενώ εμφατικά σημειώνει πως ο τελευταίος Προφήτης Μωάμεθ ‘alaihis-salâm’ ήταν αληθινός Προφήτης, που κάλεσε τους ανθρώπους να πιστέψουν  στον Αλλάχ και να λατρεύουν μόνον Αυτόν ( shirk-tawhid ), δίνοντας παραδείγματα από άλλους Προφήτες, συμπεριλαμβανομένου του Yûnus ( Ιωνά ).
Εν κατακλείδι αν κάποιος μεταφράζει το ερευνητικό πλοίο Yûnus S ως  απλά Ιωνά ή δελφίνι, πλανάται . Το πλοίο  θέλει να μας θυμίσει τι περιμένει  τους ” άπιστους ” σύμφωνα με τη Σούρα Yûnus.
Όπως επί χρόνια επιμένω, τίποτα  δεν είναι συμβολικά τυχαίο στις ονοματοδοσίες των Τουρκικών μέσων αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις