Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Τσίπρας: Απαιτείται μια Νέα Αρχή, με οδηγό την κοινωνία και εγγυητή μια ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση

 «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε ένα καθοδικό σπιράλ φθοράς και ανικανότητας»

ην ανάγκη για μια Νέα Αρχή με τη κοινωνία που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και τους πολίτες από την ανασφάλεια ανέδειξε ως κεντρικό στόχο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας από το

βήμα της 85ης ΔΕΘ, την ώρα που – όπως τόνισε- η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε ένα καθοδικό σπιράλ φθοράς και ανικανότητας. Περιγράφοντας το σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ανασφάλεια που διέπει όλους τους κόλπους της κοινωνίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ και ενάμισι χρόνο η ζωή μας άλλαξε δραματικά. Άλλαξε η καθημερινότητα, τα συναισθήματα αλλά και η ιεράρχηση των αναγκών και των αξιών μας. Και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι το βασικό συναίσθημα που σήμερα νιώθει η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας είναι η ανασφάλεια.

Ανασφάλεια για την υγεία και τη ζωή, αλλά και για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και κυρίως των παιδιών μας.

Της νέας γενιάς που, σε αντίθεση με τις δικές μας γενιές, αντικρύζει ένα μέλλον δυσοίωνο.

Ανασφάλεια για τις σπουδές.

Ανασφάλεια για την εργασία και το μισθό.

Ανασφάλεια για τη σύνταξη και τη υγειονομική περίθαλψη».

Αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας που έφερε η νέα εποχή των πολλαπλών κρίσεων, της πανδημικής, της κλιματικής και της οικονομικής κρίσης. Όπως τόνισε: Σήμερα γίνεται πια φανερό ότι στη πατρίδα μας αυτή την ανασφάλεια την πολλαπλασιάζει, τη μεγεθύνει, τη μετατρέπει σε φόβο, μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μια πολιτική ακραία μεροληπτική για τα συμφέροντα των ισχυρών. Μια πολιτική που καταστρέφει ανθρώπους και παραγωγικές δυνάμεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «χρειάζεται επειγόντως επιστροφή της πολιτικής έναντι της επικοινωνίας. Και χρειάζεται τόλμη για μεγάλες τομές και υπερβάσεις». Όπως είπε: «Κανένα τέχνασμα επικοινωνίας δε μπορεί σήμερα να καλύψει το κενό ανάμεσα στη πολιτική και τη κοινωνία. Και να εκτονώσει τη κοινωνική δυσαρέσκεια που γεννούν πολιτικές με πρόσημο βαθιά ταξικό και αντιλαϊκό. Χρειάζεται λοιπόν τόλμη, αλλά και αρετή, για να μη φοβηθούμε να αντικρύσουμε το πρόβλημα με ματιά κριτική αλλά και αυτοκριτική. Στη νέα εποχή των πολλαπλών κρίσεων, δε μπορούμε να προχωρήσουμε όπως πριν. Ήρθε η ώρα, να τραβήξουμε μια γραμμή και να αλλάξουμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Με την κοινωνία στη πρώτη γραμμή. Μια νέα αρχή για το πολιτικό σύστημα.

Μια νέα αρχή για Κράτος και το μοντέλο διακυβέρνησης.

Μια νέα αρχή για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο.

Μια Νέα Αρχή με την κοινωνία.

Με τη δύναμη της αλληλεγγύης που κράτησε όρθιούς τους ανθρώπους όταν ο ιός απειλούσε τη ζωή τους, ή οι φωτιές απειλούσαν τον τόπο τους.

Με τη δύναμη της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που έδειξαν και δείχνουν αυτοί και αυτές που δίνουν τις μάχες στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Με τη δύναμη της εντιμότητας και της σκληρής δουλειάς που εκφράζει έναν ολόκληρο λαό που έχει μάθει στα δύσκολα». Και πρόσθεσε:

Με τη δύναμη του μέλλοντος, των παιδιών του 21ου αιώνα που τα όνειρα τους για να ανθίσουν δεν χρειάζονται Megabytes και χαρτζιλίκια, αλλά μια χώρα που τους νοιάζεται, τους στηρίζει, τους δίνει προοπτική και φιλοδοξία να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Μια Νέα Αρχή, με οδηγό την κοινωνία και εγγυητή μια ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση.

Που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η περίοδος Μητσοτάκη αλλά το κυριότερο, θα επιτρέψει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να οργανώσουν με ασφάλεια και ηρεμία το μέλλον τους».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις