Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

XAMOΣ στα Praktiker με απόλυση εργαζόμενου -Ξεκινούν στάσεις εργασίας

 


Σε πανελλαδική στάση εργασίας 12 μ. με 4 μ.μ. προχωρούν οι εργαζόμενοι στα «Praktiker» την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη με απόφαση του Σωματείου τους, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου – συνδικαλιστή.

«Αυτή η απόλυση δεν θα μείνει αναπάντητη», τονίζει το Σωματείο και προσθέτει: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, πάρτε πίσω την απόλυση».

Ο εργαζόμενος είναι γραμματέας της τριμερούς Διοικούσας Επιτροπής του καταστήματος της Λάρισας. Με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τρίτη. Η ενέργεια αυτή, τονίζει το ΕΚ, «έρχεται ως συνέχεια της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες με τις αλλαγές στις ατομικές συμβάσεις εργαζομένων της επιχείρησης. Στην περίπτωση του συναδέλφου προχώρησε καταχρηστικά και μονομερώς, χωρίς τη συγκατάθεσή του σε τροποποίηση της σύμβασης και την αλλαγή της ειδικότητάς του από «πωλητή – χειριστή κλαρκ» σε «πωλητή». Αυτό πρακτικά σημαίνει για το συνάδελφο την απένταξή του από το καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών που ήταν από την αρχή της εργασιακής τους σχέσης με την εταιρεία, με άμεση συνέπεια στα ασφαλιστικά του δικαιώματα. Κι επειδή ο συνάδελφος αντέδρασε όπως όφειλε στην επίθεση αυτή, με περίσσιο θράσος επιχειρεί να τον απολύσει».

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα «Praktiker»

Την αγωνιστική απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Praktiker» στηρίζει το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωση του σημειώνει:

«Η απόλυση του συνδικαλιστή είναι καταχρηστική και εκδικητική. O συνάδελφος αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του και μάλιστα δικαιώθηκε και από την Επιθεώρηση Εργασίας. Η εταιρεία «Praktiker» «τιμώρησε» τον συνδικαλιστή για τη στάση απειθαρχίας που κράτησε, ως όφειλε να κάνει, απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας που εφαρμόζει τον νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Καλούμε τους συναδέλφους στα «Praktiker» να συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση και να στείλουν μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης στην εργοδοσία και στη συγκεκριμένη επιχείρηση και σε άλλους χώρους εργασίας. Κυβέρνηση και εργοδοσία να σπάσουν τα μούτρα τους στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων, να καταργήσουν τον νόμο-έκτρωμα στην πράξη. Φωτεινό παράδειγμα η πρόσφατη καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην «e-food», στις κινητοποιήσεις τους και τα αποτελέσματα αυτής της συλλογικής μαζικής οργανωμένης δράσης τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε καθολική συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση στα «Praktiker». Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα των περιοχών που υπάρχουν καταστήματα «Praktiker» να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Να ακυρωθεί η απόλυση του συνδικαλιστή, ο νόμος-έκτρωμα να μείνει στα χαρτιά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανωθούν στα συνδικάτα τους. Ο δρόμος της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης και της μαζικής συμμετοχής μας δείχνει το δρόμο για να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση εργοδοτών και κυβερνήσεων στα δικαιώματά μας, τη ζωή μας. Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα «Praktiker»».

Αναφορά για το θέμα κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Χρήστος Κατσώτης.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις