Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

“Αδιαφανή δράση της κυβέρνησης στην απόκτηση 4ου VIP αεροσκάφους”! Ερώτηση στη Βουλή


 Το ΚΙΝΑΛ με ερώτηση του θέτει το ζήτημα της απόκτησης τέταρτου VIP αεροσκάφους το οποίο είχε αποκαλύψει το Militaire.

Σύμφωνα με τον τομέα Άμυνας του ΚΙΝΑΛ η ερώτηση κατατέθηκε “για να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για την αδιαφανή δράση της κυβέρνησης, αλλά και την ανύπαρκτη μέχρι τώρα ενημέρωση της βουλής και του ελληνικού λαού, μετά τα ερωτήματα που αναφύονται από την πληθώρα των δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν σχετικά με την απόκτηση ενός νέου, τέταρτου, VIP αεροσκάφους τύπου Falcon 7X της Γαλλικής εταιρείας Dassault, κατασκευάστρια των μαχητικών αεροσκαφών Μ-2000/-5 και Rafale, όταν ορισμένα εκ των δημοσιευμάτων κάνουν λόγο για δωρεάν παραχώρηση στην Ελλάδα, ως μεταχειρισμένου, στο πλαίσιο της ανεκπλήρωτης από το 2000 υποχρέωσης της γαλλικής εταιρείας για παροχή Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ) ως απόρροια προμηθειών γαλλικών συστημάτων του παρελθόντος και άλλα εξ αυτών (των δημοσιευμάτων) κάνουν λόγο για αγορά, ως μεταχειρισμένου, σε «καλή» τιμή.

Συγκεκριμένα, στην υπόψη ερώτηση, αναφέρεται ότι,

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, η απόκτηση ενός νέου VIP αεροσκάφους τύπου Falcon 7X της Γαλλικής εταιρείας Dassault δεν θα επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο διότι η γαλλική εταιρεία Dassault, κατασκευάστρια των μαχητικών αεροσκαφών Μ-2000/-5 και Rafale, θα παραχωρήσει δωρεάν στην Ελλάδα ένα μεταχειρισμένο VIP αεροσκάφος Falcon 7x, στο πλαίσιο της ανεκπλήρωτης από το 2000 υποχρέωσης της γαλλικής εταιρείας για παροχή Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ), ως απόρροια προμηθειών γαλλικών συστημάτων του παρελθόντος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δήλωσή της και η κα Αρ. Πελώνη, ότι το υπόψη αεροσκάφος θα αποκτηθεί αξιοποιώντας τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Πρόσφατα δημοσιεύματα, όμως, φαίνεται ότι διαψεύδουν τα παραπάνω, αναφέροντας ότι το υπόψη VIP Α/Φ αποκτήθηκε κατόπιν αγοράς, ως μεταχειρισμένο, σε «καλή» τιμή.

Η διαδικασία της πρόσφατης, από τις αρχές του έτους, προμήθειας των μαχητικών Rafale δεν συνοδευόταν από τέτοιου είδους προμήθεια, αλλά ούτε και από αντίστοιχη δωρεά. Ομοίως, καμία βιομηχανική επιστροφή δεν προβλέφθηκε ως απόρροια του τεράστιου κόστους της προμήθειας των μαχητικών Rafale.

Ενημερώστε επιτέλους την βουλή και τον ελληνικό λαό, μην αφήνετε σκόπιμα να διαρρέουν αναλήθειες ή μισές αλήθειες.

Δεδομένου ότι, ο στόλος των VIP Α/Φ που διαθέτει η χώρα μας απαρτίζεται από τρία (3) Α/Φ, ένα Gulfstream V, ένα ERJ-135BJ και ένα ERJ-135LR Legacy και εκτιμάται ότι δεν χρειαζόμαστε τέταρτο.

Δεδομένου ότι, ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις άσκοπες ενέργειες της κυβέρνησης που δεν ενισχύουν την μαχητική ικανότητα των ΕΔ.

Δεδομένου ότι, ακόμη και στην περίπτωση της δωρεάν παραχώρησης του υπόψη αεροσκάφους από την γαλλική εταιρεία, δεν ενημερώθηκε αρμοδίως η βουλή.

Ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:

1. Τι ισχύει τελικά με την απόκτηση του VIP Α/Φ Falcon 7X της γαλλικής εταιρείας Dassault;

2. Χρειαζόμασταν στην παρούσα χρονική περίοδο τέταρτο VIP αεροσκάφος; Αν ναι, για να καλύψει ποια ανάγκη;

3. Συνδέεται η απόκτηση του υπόψη VIP Α/Φ με την προμήθεια των μαχητικών Α/Φ Rafale; Αν ναι, γιατί δεν προβλέφθηκε βιομηχανική επιστροφή και προτιμήθηκε απόκτηση πλεονάζοντος αεροσκάφους;

4. Ποιό είναι το κόστος και με ποιό νομικό πλαίσιο και διαδικασίες υλοποιείται η απόκτηση του VIP Α/Φ;

5. Ποιός είναι ο λόγος που το θέμα της απόκτησης του VIP Α/Φ δεν πέρασε από τη βουλή;

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις