Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Τρόμος στο Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί – Φόβοι ακόμη και για 100 νεκρούς


 Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια προσευχής και αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για αρκετούς τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Αφγανιστάν TOLO, οι τοπικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την έκρηξη ωστόσο δεν είναι σε θέση να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για την αιτία ή τις απώλειες.
Ο Ιρανός διεθνής ανταποκριτής Τατζούντεν Σορούς έγραψε στο Twitter ότι 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 έχουν τραυματιστεί.

Προ ημερών, έκρηξη είχε σημειωθεί στην Καμπούλ, κοντά στο τζαμί Έιντ Γκα, σκοτώνοντας 12 άτομα, ενώ 32 τραυματίστηκαν. Τρία άτομα έχουν συλληφθεί για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Στα μέσα Αυγούστου οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ και ανακοίνωσαν την επόμενη ημέρα το τέλος του πολέμου. Η τελευταία επαρχία που αντιστεκόταν ήταν η Παντζσχίρ, η οποία παραδόθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου.

Καθώς οι ξένοι στρατιώτες αποχώρησαν από τη χώρα και εκκενώσεις ολοκληρώθηκαν, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τη σύνθεση μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ, πρώην υπουργό Εξωτερικών την προηγούμενη φορά που οι Ταλιμπάν βρέθηκαν στην εξουσία.

Σημείωση: Οι Ταλιμπάν είναι τρομοκρατική ομάδα, απαγορευμένη σε σειρά χωρών και στη Ρωσία.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις