Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... Άγκυρα: «Μας ρώτησε η Ελλάδα για την συμφωνία με τους Αμερικανούς; - Δεν είχε δικαίωμα»!

 


Γιατί ενοχλεί η Αλεξανδρούπολη και η αμερικανική παρουσία τους Τούρκους

Ένας ακόμα εκ του επιτελείου των συμβούλων του Ρ.Τ.Ερντογάν, Μετέ Γιαράρ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας για την υπογραφή της συμφωνίας με τους Αμερικανούς γιατί η Άγκυρα ενοχλείται από την έντονη παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στην Αλεξανδρούπολη.

«Φέρνετε μία ομάδα Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, συνομιλήσατε  για αυτό με την Τουρκία ;

Υπήρξε μήπως κάποια ανακοίνωση από την πλευρά σας για αυτόν  τον ερχομό ;

……

Στην περιοχή αυτή της ανατολικής Μεσογείου η Ελλάδα δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα λόγου.

……

Δείτε, αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει στην Συρία, πολύ σημαντικές μονάδες. Ο αριθμός των στρατιωτών που βρίσκονται στην Συρία είναι μεγαλύτερος από το σύνολο αυτών που βρίσκονται στο εξωτερικό σε άλλες χώρες. Και μάλιστα οι περισσότερες εξ αυτών είναι ειδικές δυνάμεις. Έχετε δηλαδή εκεί τις δυνάμεις σας.

……

(Δείχνει την Ελλάδα)

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Όταν σε αυτή την περιοχή, όταν κάποιοι έρχονται να βοηθήσουν κάποιον, αυτό σημαίνει πως σε αυτήν τη χώρα δόθηκε μια έξτρα αποστολή, ένα έξτρα καθήκον. Η αποστολή που δόθηκε στην Ελλάδα είναι στρατιωτική. Δεν υπάρχει σχέδιο το οποίο να μην αποκαλύπτεται. Και το πρώτο μέρος όπου αποκαλύφθηκε το σχέδιο τους ήταν η Αλεξανδρούπολη» όπως αναφέρουν τα Τουρκικά Νέα.


Σε ότι αφορά τους Αμερικανούς και την Αλεξανδρούπολη αλλά και την ελληνοαμερικανική συμφωνία οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν για τους εξής λόγους:


Θεωρούν ότι η αμερικανική παρουσία δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν εύκολα έναν επιθετικό ελιγμό στην Θράκη σε περίπτωση πολεμικού επεισοδίου.

Τους ενοχλεί επίσης ότι οι Αμερικανοί παρακάμπτουν τα Στενά μέσω Αλεξανδρούπολης και Μπουργκάς και χρησιμοποιούν την Θράκη ως βατήρα για την αποστολή δυνάμεων εναντίον της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα χωρίς να τους έχουν ανάγκη.


Σε ότι αφορά την Μαύρη Θάλασσα οι Αμερικανοί θεωρούν πιθανές δύο μελλοντικές κρίσεις στην περιοχή, μία στην Ουκρανία και μία στην Μολδαβία.

Στην Ουκρανία λόγω Κριμαίας και Ντόνμπας και στην Moλδαβία λόγω Υπερδνειστερίας.


Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η Άγκυρα δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως ακόμα για την ελληνοαμερικανική συμφωνία παρά μόνο μέσω διαρροών από την Γενί Σαφάκ, τα τουρκικά ΜΜΕ και τους συμβούλους του Ερντογάν.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις