Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Αιτωλικό: Πέπλο αράχνης σκέπασε τα πάντα – Δείτε τις εικόνες Το «απόκοσμο» φαινόμενο έκανε και πάλι την εμφάνισή του


 Το ημερολόγιο έδειχνε Σεπτέμβριο του 2018 όταν ένα «πέπλο» αράχνης σκέπασε τα πάντα στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας.

Τρία χρόνια μετά το σκηνικό είναι ξανά παρόμοιο καθώς το φαινόμενο έκανε εκ νέου την εμφάνισή του στις ακτές της λιμνοθάλασσας.

Του ανταποκριτή μας από το agriniopress.gr στο Αγρίνιο

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, οι ιστοί αραχνών άρχισαν να καλύπτουν τη βλάστηση της περιοχής του Αιτωλικού πριν από περίπου έναν μήνα.

Όπως «μαρτυρούν» οι νεότερες εικόνες, 30 μέρες μετά, το «πέπλο» μεγαλώνει και γίνεται όλο και πιο έντονο.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνικών Ορέων, το 2018 έδωσε εξηγήσεις σχετικά με το γεγονός και σε ανακοίνωσή του είχε τονίσει πως «το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών αραχνών που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες».

Αιτωλικό: Δείτε τις εικόνες





Πηγή φωτογραφιών: agriniopress.gr/ Γιάννης Γιαννακόπουλος

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις