Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Alpha B­­αn­­k: Τεράστια απατη – Έκτακτη ενημέρωση

 


Alpha B­­αn­­k: Ένα mail φτάνει τις τελευταίες ώρες σε κάποιους πελάτες και μη της Alpha Bank. Τι αναφέρει. Τι δεν πρέπει να κάνετε.

Σύμφωνα με το μήνυμα οι πελάτες της τράπεζας πρέπει να κάνουν ενημέρωση στοιχείων.

Alpha B­­αn­­k: Τι αναφέρει το e mail:

AlphaB­­αn­­k

Έχουμε αναστείλει τη χρεωστική σας κάρτα για τώρα!

Οι διαδικτυακές πληρωμές και αναλήψεις μετρητών δεν μπορούν να γίνουν έως ότου επιλυθεί αυτό το ζήτημα.

Επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας εντός των επόμενων 72 ωρών.

Ενεργοποιήστε την κάρτα μου

Παρακαλούμε απαντήστε σε αυτό το email εάν έχετε περαιτέρω απορίες ή θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Προσοχη λοιπον μην σας εχει ερθει κατι αντιστοιχο εχετε το νου σας γιατι την εχουνε πατησει αρκετα ατομα.

Δειτε:

Alpha B­­αn­­k: Πώς παίρνουν τα χρήματα σας με κόλπα με SMS & email

Τραπεζα Πειραιως απατη:Η τεχνική αυτή ονομάζεται ηλεκτρονικό «ψάρεμα» ή αλλιώς phishing. Οι μετρ στην ηλεκτρονική απάτη θησαυρίζουν κάθε φορά που κάποιος ανυποψίαστος χρήστης πέφτει στην καλοστημένη παγίδα τους.

Tσουνάμι καταγγελιών μετά την αποκάλυψη του Ηλία Βρεττού ότι έπεσε θύμα διαδικτυακής απάτης.

Η περιγραφή του Ηλία Βρεττού στο live news για το πώς παραπλανήθηκε και είδε τα λεφτά του να κάνουν «φτερά» μέσα από τον τραπεζικό του λογαριασμό, έβγαλε στην επιφάνεια και άλλες παρόμοιες καταγγελίες.

Θύματα διαδικτυακής απάτης από κυβερνοεγκληματίες, που μιμούνται τραπεζικά ιδρύματα, αποσπούν προσωπικά στοιχεία πελατών και αδειάζουν καταθέσεις.

«Έτσι την πάτησα κι εγώ. Είχα λάβει μήνυμα το οποίο έλεγε ότι πρέπει να ελέγξω την κάρτα μου, ότι κάτι συμβαίνει, πρέπει να συμπληρώσω κάποια στοιχεία… Πάτησα πάνω στο λινκ το οποίο μου μου έλεγε να ακολουθήσω, δεν ψυλλιάστηκα, δεν κατάλαβα ότι πρόκειται για απάτη. Έδωσα και τον έξτρα κωδικό που μου ήρθε στο κινητό μου, και μετά από αυτό εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είδα στον λογαριασμό μου ότι λείπουν 1.500 ευρώ», αναφέρει θύμα διαδικτυακής απάτης.

Η τεχνική αυτή ονομάζεται ηλεκτρονικό «ψάρεμα» ή αλλιώς phishing. Οι μετρ στην ηλεκτρονική απάτη θησαυρίζουν κάθε φορά που κάποιος ανυποψίαστος χρήστης πέφτει στην καλοστημένη παγίδα τους.

Alpha B­­αn­­k: Η παραπλάνηση

Στην περίπτωση του παρακάτω κυρίου, οι διαδικτυακοί απατεώνες κατάφεραν μέσα σε δευτερόλεπτα να του αποσπάσουν 5.300 ευρώ.

«Έλαβα ένα μήνυμα στο Viber ότι έγινε ανάληψη 300 ευρώ από μία πιστωτική κάρτα που έχω και αρχίζω και μπαίνω στο e-banking μέσα και έβλεπα να φεύγουν τα λεφτά, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Είχανε χακάρει τον υπολογιστή μου, είχανε στείλει στην τράπεζα ότι είχα αλλάξει mail, δίχως να έχω αλλάξει mail εγώ, και μου λένε οι άνθρωποι «Τα λεφτά με το που μπήκαν μέσα στον λογαριασμό πήγαν σε άγνωστο παραλήπτη». 5.300 μου πήραν. «Πέταξαν» τα λεφτά, και πρόλαβα να μη μου πάρουν 15.000.»

Οι αξιωματικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος που χειρίζονται καθημερινά αυτού του είδους της υποθέσεις συμβουλεύουν να μην δίνουμε ποτέ τα προσωπικά μας στοιχεία και κωδικούς και να μην ανοίγουμε ιστοσελίδες από διευθύνσεις που περιλαμβάνονται σε μηνύματα στο κινητό ή mail με άγνωστη προέλευση.

Απάτη – Προσοχή: Την ίδια μέρα με τον Ηλία Βρεττό, η κόρη μιας άλλης γυναίκας, καταγγέλλει ότι έπεσε και εκείνη θύμα των απατεώνων.

«Το ίδιο έπαθε και η κόρη μου αυτομάτως το ίδιο βράδυ. Από δύο τράπεζες η κόρη μου, και την πήρε η τράπεζα η μία και της λέει «Γιατί κάνεις ανάληψη μέσα σε δέκα λεπτά 20-20, 30-30;», και απαντάει η κόρη μου «Δεν έχω κάνει τίποτα, δουλεύω τώρα αυτή τη στιγμή. Ακυρώστε τα όλα». Την παίρνει καπάκι πάλι τηλέφωνο άλλη μία τράπεζα και της λέει «Γίνονται αναλήψεις».

Το ηλεκτρονικό «ψάρεμα» έχει παρουσία πολλών ετών, ωστόσο, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου φαίνεται να εξελίσσουν συνεχώς τη «γκάμα» των επιθέσεών τους.

Alpha B­­αn­­k απατη: Τι λέει θύμα απάτης

Στο LIVE NEWS, μίλησε η Νάσια Παναγιωτοπούλου που και η ίδια έχει πέσει θύμα τέτοιας απάτης.

Όπως εξήγησε, έλαβε email για να ενημερώσει τα στοιχεία της κάρτας της που φαινόταν να είναι από την τράπεζα. Πάτησε στον σύνδεσμο και έκανε την ενημέρωση. Έγινε ανακατεύθυνση και πάλι βγήκε στο site της τράπεζας.

Κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν της ήρθε SMS για χρέωση σε ξένο νόμισμα. Λείπανε 1.500 ευρώ από τον λογαριασμό της.

Αμέσως επικοινώνησε στην τράπεζα, όπου της είπαν ότι έγιναν δύο συναλλαγές.

Της εξήγησαν ότι το ποσό ήταν δεσμευμένο και δεν είχε φύγει ακόμα. Της είπαν μάλιστα ότι θα μπορούσε να γίνει επιστροφή και πως θα έπαιρνε περίπου ένα μήνα.

Ωστόσο, τελικά από την τράπεζα της απάντησαν ξανά μετά από τρεις μήνες και μέχρι τότε η κοπέλα είχε χάσει το ποσό.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις