Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Αμερικανική βάση και σε νησί του Αιγαίου: Τι περιλαμβάνει η αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ


 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την υπογραφή της νέας ελληνοαμερικανικής συμφωνίας πενταετούς διάρκειας, με… προαίρεση  για επ’ αόριστον ανανέωση (με τους Αμερικανούς να εκταμιεύουν μεγαλύτερα κονδύλια σε αυτή την περίπτωση) έχει μπει η ελληνική Κυβέρνηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή η συμφωνία θα έχει ορισμένα σημεία-κλειδιά.

Την Τετάρτη ο Νίκος Δένδιας θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον και την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν για την υπογραφή της συμφωνίας.

Η συμφωνία, θα περιλαμβάνει εκτός από τις τοποθεσίες που ήδη «εκμεταλλεύονται» οι ΗΠΑ (δηλαδή Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβικείο, Λάρισα) και νησιωτικές βάσεις, όπως είπε και ο ίδιος ο Ν.Δένδιας με επεκτάσεις στις ήδη υπάρχουσες υποδομές τις οποίες θα χρησιμοποιεί και η ελληνική πλευρά εκτός της αμερικανικής.

Σε ποιο νησί; Στην Σαμοθράκη. Θεωρείται ότι το νησί δίνει το απαραίτητο στρατηγικό βάθος στις εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης για τις κινήσεις του ρωσικού Στόλου στο Αιγαίο, κατά την έξοδο από τα Στενά και την παραμονή του στα αγκυροβόλια του Αιγαίου.

Η Αθήνα μαζί με την ανανέωση της συμφωνίας, αναμένει και μια ισχυρή πολιτική δήλωση του Μπλίνκεν, με την Τουρκία και τις προκλήσεις της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, να είναι ένα εκ των βασικών σημείων της.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις