Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Ανατρεπτική μελέτη για την ασπιρίνη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον: Μειώνει τον κίνδυνο από τον COVID-19 κατά 47%!

 


Η ασπιρίνη το…  ταπεινό παραδοσιακό αναλγητικό και ένα από τα πιο διαδομένα φάρμακα παγκοσμίως ίσως αποβεί σωτήριο για τον κορωνοϊό σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον

Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου εξέτασε πάνω από 400 ασθενείς με COVID-19 στις ΗΠΑ οι οποίοι λάμβαναν την ασπιρίνη σε τακτικά χρονικά διαστήματα άσχετα από την ασθένειά τους και βρήκαν ότι η συστηματική κατανάλωση του φαρμάκου είχε ευεργετικά αποτελέσματα στην εξέλιξη του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα μείωσε κατά 44% την ανάγκη για μηχανική υποστήριξη στην αναπνοή, μείωσε κατά 43% την ανάγκη εισόδου στην ΜΕΘ και κατά 47% την νοσηλεία   σε νοσοκομείο.

«Καθώς εξετάζαμε την συσχέτιση μεταξύ των θρόμβων στο αίμα και του COVID-19, γνωρίζαμε ότι η ασπιρίνη –η οποία χρησιμοποιείται και για την πρόληψη εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων, θα μπορούσε να αποβεί σημαντική για τους ασθενείς με COVID-19», σημείωσε ο Δρ. Jonathan Chow από την ερευνητική ομάδα.

«Η έρευνά μας ανακάλυψε μια ευεργετική συσχέτιση μεταξύ χαμηλών δόσεων της ασπιρίνης και της μείωσης της σοβαρότητας των επιπτώσεων του COVID-19 αλλά και των θανάτων από αυτόν» συμπλήρωσε ο Δρ. Chow.

Η τακτική δόση της ασπιρίνης έχει ως στόχο την μείωση των εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων, αλλά τώρα ανακαλύπτεται ότι έχει και ουσιαστικό ρόλο στην  αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.

Αν και ο ιός προσβάλλει κυρίως το αναπνευστικό, ο ιός έχει αποδειχθεί ότι ευθύνεται και για τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα και πιο ειδικά στα αγγεία που διατρέχουν τους πνεύμονες, προκαλώντας μικροαποαφράξεις που οδηγούν με τη σειρά τους στο σύνδρομο ARDS ή αλλιώς σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Σε παρόμοια  συμπεράσματα κατέληξαν και Ισραηλινοί ερευνητές τον περασμένο Μάρτιο στο ιατρικό κέντρο Barzilai. Έτσι εκτός από τις ευεργετικές επιδράσεις στην αποφυγή του συνδρόμου ARDS η τακτική δοσολογία της ασπιρίνης μείωνε και τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19 στα υγεία άτομα κατά 29%!

«Η ασπιρίνη ως φάρμακο χαμηλού κόστους και εύκολα προσβάσιμης καθώς την χρησιμοποιών εκατομμύρια  άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και έχοντας ανακαλύψει αυτή την ευεργετική συσχέτιση για  την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μπορεί να μειώσει κατά πολύ το ρίσκο από τις καταστροφικές συνέπειες του COVID-19», είπε ο Chow.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις