Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Διευκρινίσεις για τις παρελάσεις: Ποιοι επιτρέπεται να μην φορούν μάσκα - Τι ισχύει για τους θεατές


 Ποιοι επιτρέπεται να μην φορούν μάσκες στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Οι διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας.

Σε διευκρινίσεις για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, αναφορικά με τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο διευκρινίζει πως σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, καθώς θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση -εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση- να φορούν τις μάσκες τους.
Σημειώνεται πως το θέμα των παρελάσεων απασχολεί αρκετά ειδικούς και κυβέρνηση, καθώς η Ελλάδα φαίνεται πως έχει εισέλθει πια στο τέταρτο κύμα κορονοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να είναι σταθερά αυξημένα.

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν εξής εκδηλώσεις:
27η Οκτωβρίου 2021: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Κεντρική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, την Εθνική Γενική Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, εκπροσώπους Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπους Σώματος Αδελφών Νοσοκόμων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κτλ. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης στεφάνι θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο νομό.
28η Οκτωβρίου 2021: Τέλεση επίσημης δοξολογίας. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, από εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, των πολιτικών κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Περιφερειάρχη Αττικής, τον Δήμαρχο Αθηναίων και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σπουδαστών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσκόπων και οδηγών ενώπιον της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, παρισταμένων εκπροσώπων της Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας.
Η μέγιστη χρονική διάρκεια της παρέλασης ορίζεται σε 60 λεπτά. Σημειώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα λάβουν χώρα οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
Την 25η Οκτωβρίου 2021: Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.
Την 26η Οκτωβρίου 2021: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.
Την 27η Οκτωβρίου 2021: Παρέλαση μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.
Την 28η Οκτωβρίου 2021: Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις