Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Διχασμένοι οι απόστρατοι για τον Νίκο Μπογιόπουλο: «Δεν ασπαζόμαστε όλοι το εμφυλιοπολεμικό μίσος»


 Η κίνηση της ηγεσίας της ΕΑΑΣ να καταθέσει αγωγή κατά του Νίκου Μπογιόπουλου δεν βρίσκει σύμφωνα αρκετά μέλη της, σύμφωνα με τα όσα εξήγησαν απόστρατοι στο Sputnik. Γενικά οι απόστρατοι δεν υποστηρίζουν την αναβίωση του Εμφυλίου, όπως ανέφεραν, αλλά υπάρχουν κάποιοι που «δυστυχώς συντηρούν το μίσος και υποκινούν και διώξεις κατά δημοσιογράφων».

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις εν μέσω της δικαστικής κόντρας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με τον ραδιοφωνικό παραγωγό και δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο.

Με την αγωγή της που εκδικάστηκε στα τέλη Οκτωβρίου, η ΕΑΑΣ αξιώνει την καταβολή 70.000 ευρώ για «ηθική βλάβη» και τη φυλάκιση του δημοσιογράφου για έξι μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

Ο λόγος που τον εγκαλούν αφορά τα όσα είπε ο Νίκος Μπογιόπουλος σε εκπομπή του στον Real FM και αφορά στην κριτική που έκανε σε σχέση με τη χρήση φρασεολογίας αποστράτων για «κομμουνιστοσυμμορίτες» και «συμμοριτοπόλεμο».

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, ο δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός βρίσκει υποστηρικτές στους κόλπους της Ένωσης και των υπόλοιπων Ενώσεων Αποστράτων.
Ειδικότερα ένας από τους αποστράτους που κατέθεσε υπέρ του Νίκου Μπογιόπουλου, o Συνταγματάρχης (ΜΧ) εν αποστρατεία και μέλος της ΕΑΑΣ, Ιωάννης Αγγέλου, εξηγεί ότι «υπάρχουν αρκετοί απόστρατοι που δεν είναι υπέρ της δίωξης Μπογιόπουλου και γενικότερα των δημοσιογράφων για απόψεις που εκφράζουν».
Την ίδια πεποίθηση εκφράζουν οι Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, Αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και ο Γεώργιος Ροΐδης, Αντιναύαρχος Π.Ν ε.α που στηλιτεύουν τον ρόλο των Ενώσεων αποστράτων.

«Δεν ασπάζονται όλα τα μέλη της ΕΑΑΣ το εμφυλιοπολεμικό μίσος»
«Μας εντάσσουν σε ενώσεις, βάσει νόμου, μετά την αποστρατεία μας, παρά τη θέληση μας» αναφέρει ο κ. Φωτιάδης.
«Οι ενώσεις διαχειρίζονται χρήματα αποστράτων τα οποία τους τα αποσπούν δια της νόμιμης οδού με τις κρατήσεις, ενώ αρκετοί εξ αυτών δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτές τις ενώσεις» προσθέτει ο κ. Ροΐδης.
Μάλιστα μας παραπέμπουν στα στοιχεία των τελευταίων εκλογών της ΕΑΑΣ του Φεβρουαρίου του 2020 όπου εκεί γίνεται εμφανές ότι από τους 23.332 εγγεγραμμένους αποστράτους ψήφισαν μόλις 6.289.
Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι είναι «τεράστιο ατόπημα να υποστηρίξει κάποιος ότι όλα τα μέλη της ΕΑΑΣ ασπάζονται το εμφυλιοπολεμικό μίσος. Όμως κάποιοι το κάνουν» εξηγεί ο κ. Ροΐδης.
Αντίστοιχα νούμερα συμμετοχής στις εκλογές «υπάρχουν και για τις υπόλοιπες ενώσεις. Όμως οι αντιφρονούντες δεν μπαίνουν στη λογική να καταδικάσουν τις ενέργειες της ηγεσίας. Κάποιοι ιδρύουν δικές τους ενώσεις όπως η ΚΕΘΑ (Κίνηση για την Εθνική Άμυνα) που στήριξε τον Νίκο Μπογιόπουλο» προσθέτει ο κ. Φωτιάδης.
«Υπάρχουν προφορικές και έντυπες τοποθετήσεις μελών της ΕΑΑΣ που αναφέρουν ότι οι κομμουνιστές δεν πολέμησαν και ήθελαν να αρπάξουν την εξουσία. Θέλουν να δείξουν ότι προκαλούσαν τους Γερμανούς άρα δικαίως οι Γερμανοί προέβησαν στις εκτελέσεις. Μιλάμε για ολική παραγραφή της Ιστορίας και προσπάθειας διαγραφής της Εθνικής Αντίστασης υπό τον ΕΛΑΣ. Την ίδια στιγμή επιτίθενται με δικαστικά μέσα όχι μόνο στο Μπογιόπουλο, αλλά και και γενικότερα κατά της ελευθερίας της έκφρασης. "Είτε είσαι μαζί μας, είτε εναντίον μας" φέρεται να είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν» σημειώνει ο κ. Ροΐδης.
«Να σταματήσουν οι διώξεις δημοσιογράφων»
Όπως ορίζεται στο άρθρο 6 του καταστατικού της ΕΑΣΣ είναι «Ν.Π.Δ.Δ. και υπάγεται υπό τον ΥΕΘΑ (δια του Α/ΓΕΣ)»
«Άρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εγκρίνει την καλλιέργεια του μίσους και το γεγονός ότι κάποιοι χρησιμοποιούν φρασεολογία περί "κομμουνιστοσυμμοριτών" και συμμοριτοπολέμου", κάτι που έχει απαγορευτεί δια νόμου;» διερωτάται ο κ. Φωτιάδης.
«Ακόμα και τη λέξη "αλήτες" να χρησιμοποίησε ο Μπογιόπουλος, όπως τον κατηγορούν, πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστούν όσοι αναμοχλεύουν πάθη του παρελθόντος που οδήγησαν στην αιματοχυσία του Εμφυλίου; Πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι νόμοι της Πολιτείας που υπάρχουν εδώ και περίπου 40 χρόνια» υπογραμμίζει ο κ. Ροΐδης.
Παράλληλα οι δύο απόστρατοι ζητούν να τερματιστεί το εμφυλιοπολεμικό μίσος και να σταματήσουν οι διώξεις κατά των δημοσιογράφων.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Φωτιάδης, οι ενώσεις αποστράτων θα έπρεπε να ασχολούνται με τα ζητήματα «του βιοτικού επιπέδου των μελών τους και με το γεγονός ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει μια απέραντη αμερικανική βάση. Όμως σήμερα διώκουν τον Νίκο Μπογιόπουλο. Αύριο ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος;»

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις