Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής Ι.Π Μεσολογγίου σε ζευγάρι αναπήρων συμπολιτών μας


 Όταν οι δημότες αναγκάζονται να δημοσιοποιήσουν το γολγοθά που αντιμετωπίζουν, μήπως και βρουν λύση στο πρόβλημά τους, επιβεβαιώνεται η αντίληψη ότι πιάσαμε πάτοΗ αργοπορία της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου επιβεβαιώνεται από την Αποκεντρωμένη διοίκηση, αλλά και από την ίδια την καθημερινότητα.

Η οικογένεια Ιωάννου, κάτοικοι της περιοχής Μαγούλες Αιτωλικού του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, έχουν σχεδόν ένα χρόνο που περιμένουν το αυτονόητο. Περιμένουν από την Δημοτική αρχή να κάνει τη δουλειά της, χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιήσει τις ευαίσθητες πτυχές του εσωτερικού κόσμου, τόσο του επικεφαλής, όσο και των λοιπών παρατρεχάμενων.

Η σύζυγος του κ. Ιωάννου, βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο και ο ίδιος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.                                                                                                                                                         

Ο δρόμος που οδηγεί στην οικία τους και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο στον οικιστικό ιστό, είναι κατεστραμμένος, μη κατάλληλος για οποιουδήποτε τύπου οχήματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα, παραβιάζοντας την αρχή του δικαιώματος της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ .

 

Χρήζει άμεσης επισκευής, ώστε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην οικία τους και όχι μόνο. Στο σημείο εκτός από την κατάρρευση του δρόμου, δεν υπάρχει ούτε φωτισμός, δεν είναι δυνατή η προσέγγιση ασθενοφόρου, ούτε είναι δυνατή η αποκομιδή των σκουπιδιών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των ανάπηρων συμπολιτών μας, παρά τις επίσημες επιστολές της Αποκεντρωμένης που εγκαλούν τη δημοτική αρχή να επιληφθεί το θέμα της αρμοδιότητάς της, παρά την παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων από τον κ. Βελόπουλο, παρά τις αιτήσεις των σωματείων αναπήρων….. σιγή ιχθύος στη δημοτική αρχή Μεσολογγίου… και φυσικά η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Έχουμε χρέος, ως κοινωνία, σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις, όπου οι συνάνθρωποι μας ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες, να αποδεικνύουμε τον πολιτισμό μας και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους.

 

Η δημοτική αρχή ΙΠ Μεσολογγίου, θα κριθεί για τις γιορτές και τα πανηγύρια, όπου δήμαρχοι- αντιδήμαρχοι ανταλλάσουν αβροφροσύνες πίνοντας μπύρες, θα κριθεί όμως και για την εγκληματική ανικανότητά της.

 

 

 ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις