Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

EKTAKTO - BOMBA ΤΩΡΑ Αυστρία: Παραιτήθηκε ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς


 Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς υπό το βάρος της υπόθεσης διαφθοράς στην οποία έχει εμπλακεί. Τα καθηκοντά του αναμένεται να αναλάβει προσωρινά ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

O Σεμπάστιαν Κουρτς βρέθηκε στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας για διαφθορά. Μεταξύ του 2016 και του 2018 ο Κουρτς φέρεται να χρησιμοποίησε πόρους του υπουργείου για να χρηματοδοτήσει εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον. Οι εισαγγελείς βασίζουν αυτήν την κατηγορία σε SMS που περιήλθαν στην κατοχή τους. Εκείνη την περίοδο ο Σεμπάστιαν Κουρτς ήταν ακόμα υπουργός Εξωτερικών.

Ο 35χρονος καγκελάριος,υποστήριξε πως πρόκειται για κατηγορίες εντελώς «κατασκευασμένες».

«Ορισμένα αποσπάσματα SMS αποσπάστηκαν από το πλαίσιό τους ή παραμορφώθηκαν και στήθηκε ποινική υπόθεση γύρω από αυτά. Είμαι πεπεισμένος ότι οι κατηγορίες αυτές πολύ σύντομα θα καταπέσουν», διαβεβαίωνε.


Περισσότερα σε λίγο...

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις