Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

EudraVigilance: 26.041 θάνατοι και 2.448.362 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό - Υποκαταγράφουν τις παρενέργειες των εμβολίων και πανηγυρίζουν γιατί έχουμε «ελάχιστες» - Τα στοιχεία του EudraVigilance

 EudraVigilance: 26.041 θάνατοι και 2.448.362 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στην ΕΕ - Τί γίνεται στην Ελλάδα;


Σε μέγα σκάνδαλο φαίνεται πως έχει εξελιχθεί η καταγραφή των πιθανών παρενεργειών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του EudraVigilance η Ελλάδα συμπληρώνει ελάχιστες κίτρινες κάρτες σε σχέση με τις άλλες χώρες. 

Και σα να μην φτάνει αυτό οι «ακαταδίωκτοι» «ειδικοί» πανηγυρίζουν για τ' ότι έχουμε «ελάχιστες παρενέργειες»! Συγκεκριμένα ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε τα εξής: «Έχουμε λιγότερους θανάτους από το δεύτερο και τρίτο κύμα, αλλά έχουμε περισσότερους θανάτους από Γαλλία και Ιταλία που δείχνει τάση επιδείνωσης τις επόμενες εβδομάδες» και πρόσθεσε ότι «στους 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς έχουμε ελάχιστες παρενέργειες αλλά πολλούς νεκρούς».

Η Ελλάδα υποκαταγράφει τις παρενέργειες

Συγκριτικά με τα δεδομένα που έχουν αναφερθεί από ευρωπαϊκές χώρες με πληθυσμό παρόμοιο (ακόμη και μικρότερο) με αυτόν της χώρας μας, ο αριθμός των ανεπιθύμητων ενεργειών είναι έως περίπου πέντε φορές πιο χαμηλός(!), γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και το οποίο πρέπει να διερευνήσουν οι δικαστικές Αρχές για να μην υπάρχουν «σκιές», έπειτα και από τις πρόσφατες καταγγελίες υγειονομικών για «περιπτώσεις που δεν καταγράφονται πουθενά».

Με βάση τα στοιχεία που έχουν αναφερθεί στο EudraVigilance του EMA μέχρι και τις 28 Αυγούστου 2021 (το σύστημα της λεγόμενης «κίτρινης κάρτας», στο οποίο προβάλλονται δεδομένα σχετικά με ύποπτες παρενέργειες, γνωστές και ως ύποπτες ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων, για εγκεκριμένα φάρμακα στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο), από την Ελλάδα (με πληθυσμό της τάξης των 10,7 εκατ. πολιτών) έχουν αναφερθεί συνολικά 5.066 περιπτώσεις.

Αντιθέτως, από τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με περίπου ισομεγέθη αριθμό κατοίκων και παραπλήσια ποσοστά εμβολιασμού, ο αριθμός των ανεπιθύμητων παρενεργειών που έχει αναφερθεί είναι έως και 540% μεγαλύτερος!

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από την Αυστρία, με 8,85 εκατ. πληθυσμό, είχαν αναφερθεί μέχρι και τις 28 Αυγούστου, συνολικά 32.650 περιπτώσεις. Στις 16.153 ανέρχονται οι αναφορές παρενεργειών από τη Νορβηγία, με 5,32 εκατ. πληθυσμό και στις 15.575 από τη Δανία (με 5,8 εκατ. πληθυσμό).

Από το Βέλγιο, την Πορτογαλία, τη Σουηδία και την Τσεχία (οι πληθυσμοί τους κυμαίνονται από 11,46 έως και 10,23 εκατ. πολίτες) οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες ενδέχεται να συνδέονται με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, είναι από 15.292 (Πορτογαλία) μέχρι 8.765 περιπτώσεις. Ακόμη και από την Ιρλανδία (με 6,39 εκατ. πληθυσμό) έχουν υποβληθεί 7.636 αναφορές. Η Ελλάδα ξεπερνά σε αναφορές (μόλις κατά 1.408) τη Φινλανδία, της οποίας ο πληθυσμός ανέρχεται στα 5,51 εκατ. πολίτες.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τα δεδομένα του EudraVigilance, περίπου οι 4 στις 10 αναφορές παρενεργειών οι οποίες ενδέχεται να συνδέονται με τον εμβολιασμό (37,8%) έχουν γίνει από γιατρούς, δηλαδή έχουν κατατεθεί και σχετικοί φάκελοι με τις περιπτώσεις όσων είχαν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τα νέα στοιχεία της EudraVigilance

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 26.041 θάνατοι και 2.448.362 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.176.130.


Να υπενθυμίσουμε πως η βάση της EudraVigilance καταγράφει τα στοιχεία για τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός για όλα τα κράτη της Ευρώπης είναι αρκετά μεγαλύτερος.


Τα στοιχεία ανά εμβόλιο έως 25 Σεπτεμβρίου του 2021

Συνολικά έχουν καταγραφεί 12.362 θάνατοι και 1.054.741 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της BioNTech/Pfizer.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 6.907 θάνατοι και 306.490 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Moderna.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 5.468 θάνατοι και 1.008.357 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Oxford/AstraZeneca.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.304 θάνατοι και 78.774 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις