Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Επίδειξη δύναμης της ρωσικής αεράμυνας με πρωτοφανή ομοβροντία εκτοξεύσεων


 Με μια ομοβροντία εκτοξεύσεων η Ρωσία δοκίμασε την αεράμυνά της στο πεδίο βολής του Kapustin Yar στο νοτιοανατολικά 1.160 περίπου χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Η συγκέντρωση των αντιαεροπορικών συστημάτων από την νότια, την ανατολική και δυτική στρατιωτική περιφέρεια ήταν πρωτοφανής.

Συστήματα  S-300V4, Buk-M3 και Tor-M2 δοκίμασαν με μαζικές εκτοξεύσεις την ετοιμότητά τους απέναντι σε σειρά στόχων. Πιο ειδικά στόχος των S-300V4 ήταν βαλλιστικοί και πύραυλοι cruise, ενώ τα Buk-M3 και  Tor-M2 έβαλλαν κατά στόχων που προσομοίαζαν εχθρικά UIAV. Όπως αναφέρεται στο σενάριο των εκτοξεύσεων περιλαμβανόταν η χρήση ισχυρών παρεμβολών από τον εχθρό.

Όπως ανακοινώθηκε πρώτα πραγματοποιήθηκαν οι εκτοξεύσεις των S-300V3 αναχαιτίζοντας στόχους σε απόσταση 150 χλμ. Στο δεύτερο κύμα εκτοξεύσεων τα Buk-M3 και Tor-M2 αναχαίτισαν στόχους που προσμοίαζαν βλήματα cruise τα οποία πετούσαν σε πολύ χαμηλό ύψος και σε αποστάσεις από 10 έως και 40 χλμ. και έως 15 χλμ. για τα TOR. Συνολικά οι χειριστές των συστημάτων αναχαίτισαν με επιτυχία πάνω από 40 στόχους από τα 7 μέτρα ύψος έως και τα 35 χλμ.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις