Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Επιστολή απόγνωσης των μαθητών προς Κεραμέως: «Η υγεία μας κινδυνεύει και η εκπαίδευσή μας θα μείνει πίσω, μη μας ταλαιπωρείται άλλο»


 Η απόφαση της Νίκης Κεραμέως να συγχωνευθούν τμήματα σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια έχει προκαλέσει την οργή των μαθητών, εν μέσω πανδημίας.

Σα να μην έφταναν το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε καμία μέριμνα για τα  υπερπληθή τμήματα στα σχολεία, τώρα έρχονται και οι συγχωνεύσεις των τμημάτων σαν «κερασάκι» στην πλήρη απαξίωση για την ασφάλεια των μαθητών.

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας με επιστολή τους στην υπουργό Παιδείας, εκφράζουν την απόγνωσή τους και τονίζουν ότι η υγεία τους κινδυνεύει.

«Δηλαδή, τα τέσσερα τμήματα θα γίνουν τρία επειδή είμαστε 81 μαθητές κι όχι 82» γράφουν οι μαθητές στην επιστολή τους και προσθέτουν μεταξύ άλλων: «Η υγεία μας κινδυνεύει και η εκπαίδευσή μας θα μείνει πίσω».

246577858 10225538638348221 1317352469673352068 n

Στην χειρόγραφη επιστολή που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, οι μαθητές κάνουν δραματική έκκληση: «Σας παρακαλούμε κυρία υπουργέ, ήδη είμαστε όλα τα παιδιά ταλαιπωρημένα από την κατάσταση που ζούμε και δεν μπορούμε κι άλλες αλλαγές και δύσκολες καταστάσεις. Είκοσι επτά παιδιά ανά τμήμα είναι πάρα πολλά» αναφέρουν οι μαθητές του γυμνασίου.

ΠΗΓΗ

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις