Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Σε τροχιά πτώσης η κυβέρνηση: Η διαγραφή Κ.Μπογδάνου είναι «η κορυφή του παγόβουνου» - Προέλαση δεξιών κομμάτων

 


Σε ένα εκρηκτικό πολιτικό περιβάλλον με το 1/3 των Ελλήνων πολιτών να είναι αποκλεισμένο από τις κοινωνικές δραστηριότητες επειδή αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο που αγόρασε η κυβέρνηση από τον A.Μπουρλά της Pfizer, το όργιο ακρίβειας στην αγορά που έχει επιβαρύνει κατά 20% το κόστος ζωής τους τελευταίους έξι μήνες και με προοπτική να φτάσει στο 50%, τα αλλεπάλληλα lockdown που έχουν καταστρέψει την βάση της οικονομίας, τις εκρηκτικές αυξήσεις στην ενέργεια, λόγω του κλεισίματος των ενεργειακών μονάδων λιγνίτη, η κυβέρνηση παραπαίει.

Οι συγκρούσεις μεταξύ κομμουνιστών και πολιτών σε διάφορα σημεία της χώρας, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα σημεία μπορεί να υποθάλπονται από την κυβέρνηση που θέλει να αλλάξει ατζέντα από τα μέτρα δίωξης και απαγόρευσης που έχει επιβάλλει λόγω των lockdown, αλλά θυμίζουν περισσότερο την Δημοκρατία της Βαϊμάρης, παρά μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Ο Κ. Μητσοτάκης δέχεται πανικόβλητες εισηγήσεις για προσφυγή στις κάλπες όσο το δυνατόν πιο γρήγορά, πριν τα πραγματικά ποσοστά της ΝΔ καταρρεύσουν κάτω από το 27% που θεωρείται το κρίσιμο ποσοστό.

Μετά από αυτό θα ξεκινήσουν οι φυγόκεντρες τάσεις της ΝΔ που κανείς δεν ξέρει που θα φτάσουν. Ίσως στο τέλος του κόμματος μετά από 47 χρόνια, όπως συνέβη και με τον ιστορικό του αντίπαλο, το ΠΑΣΟΚ.

Η εξέλιξη με την διαγραφή Μπογδάνου, πριν λίγο, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της εσωκομματικής σύγκρουσης στη ΝΔ. Ο Κ.Μπογδάνος έχει την συντριπτική πλειοψηφία της Κ.Ο. της ΝΔ υπέρ του. Περισσότεροι από 120 στους 158 βουλευτές της ΝΔ δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τον «νεοκομμουνισμό» της ηγεσίας του κόμματος και με την πρώτη ευκαιρία θα το αποδείξουν.

Στις αληθινές δημοσκοπήσεις, αυτές που τα κόμματα έχουν στα χέρια τους, η ΝΔ βρίσκεται κάτω ελαφρά κάτω από το 30%. Δεν είναι λίγοι οι δημοσκόποι που αναφέρονται σε ποσοστό της τάξης κάτω του 25%!

Η σημερινή εξέλιξη με τη διαγραφή του Κ.Μπογδάνου, απλά «ανοίγει ελαφρά το παράθυρο» και φαίνεται στο ευρύ κοινό η τραγική κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ.

Μια μάχη που επιτρέπει ακόμα και στους «πεθαμένους» εκλογικά, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝ.ΑΛ. να θεωρούν ότι υπάρχει πλέον προοπτική εξουσίας για μια κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων της κεντροαριστεράς, μαζί με το ΜεΡΑ25.

Ίσως ξεχνούν ότι όχι μόνο δεν κερδίζουν, αλλά χάνουν ψηφοφόρους σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Και μπορεί πλέον να έχει πλησιάσει τη ΝΔ στις 3-4 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό οφείλεται στην κατάρρευση της ΝΔ και όχι στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου διαλύθηκε στις κάλπες το άλλοτε κραταιό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και επιβίωσαν οι απίθανοι σοσιαλδημοκράτες, οι γραφικοί Πράσινοι και οι οπορτουνιστές Φιλελεύθεροι, ενισχύει αυτές τις τάσεις για μετεκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛ. - ΜεΡΑ25, ένα σενάριο που φαίνεται να συγκεντρώνει την υποστήριξη κάποιων ισχυρών οικονομικών προσωπικοτήτων της χώρας, μετά το κάψιμο της ΝΔ υπό την ηγεσία του Κ.Μητσοτάκη.

Στα «δεξιά» της ΝΔ, τα μικρότερα κόμματα, κάνουν πάρτι: Με την Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου να δείχνει ικανή ακόμα και για διπλασιασμό του ποσοστού της, τον Γ.Τράγκα να σαρώνει την Ελλάδα και να είναι πολύ κοντά σε είσοδό του στη Βουλή, τον Φ.Κρανιδιώτη και τον Θ,Τζήμερο να μετατρέπονται σε «πρώτη στάση» εκτός ΝΔ για τους διαμαρτυρόμενους ψηφοφόρους, ακόμα και τους Ελεύθερους Έλληνες του Η.Κασιδιάρη να καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις με ένα ποσοστό 2% και πολιτικές κινήσεις, όπως αυτή της κίνησης των «13» που εδράζονται στους καραμανολογενείς, Ν.Καραχάλιο και Ν.Νικολόπουλο, αλλά και τους αριστερόστροφους, πλην εθνοκεντρικούς, Κ.Καζάκη και Δ.Μαντά, να έχουν πλέον πολυάριθμο ακροατήριο, όλα είναι ανοικτά.

Ακόμα και να ξεπεράσουν το ιστορικό 19% των δεξιών κομμάτων του Μαΐου του 2011!

Αν εμφανιστεί, δε, και το πολυαναναμενόμενο «δεξιό μεγάλο κόμμα», το οποίο «γράφει» στο όνομα του Δ.Γιαννακόπουλου 15%, όλο αφαιρούμενο από τη ΝΔ, τότε θα τεθεί θέμα επιβίωσης της ίδιας της ΝΔ, όπως προαναφέραμε...

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις