Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

O Ερντογάν προανήγγειλε επιχειρήσεις με βαρύ οπλισμό κατά του συριακού Στρατού! - - Τουρκικό πυροβολικό κτύπησε στόχους - video


 «Θα αναγκαστούμε να το κάνουμε»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε επιχειρήσεις κατά του συριακού Στρατού δηλώνοντας ότι η Τουρκία ίσως «αναγκαστεί» να αναπτύξει βαρύ οπλισμό στη Συρία για να τον αντιμετωπίσει.

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία θα συνεχιστούν χωρίς να επιδειχθεί «απολύτως κανένας συμβιβασμός».

«Προς ώρας δεν γνωρίζω τι στάση θα τηρήσει το (σ.σ. συριακό) καθεστώς, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, ειδικά κατά αυτής της προσέγγισης στην Ιντλίμπ και θα συνεχίσουμε να απαντάμε με όλον τον βαρύ οπλισμό μας.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτό το γεγονός να πάρει την πορεία του» ανέφερε.

Έτσι λοιπόν, ο Ερντογάν προαναγγέλλει την έναρξη εχθροπραξιών με τακτικές μονάδες του συριακού Στρατού.

Η αλήθεια είναι ότι ο συριακός στρατός κατά την διάρκεια των 10 χρόνων που πολεμάει αδιαλείπτως εναντίον ισλαμιστών ανταρτών, έχει υποστεί βαρύτατες απώλειες, έχει χάσει τα καλύτερα στελέχη σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό και ο εξοπλισμός του είναι καταπονημένος και πλέον ανεπαρκής.

Σίγουρα δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις, καθώς δεν διαθέτει σοβαρή αεροπορική υποστήριξη αλλά θα αναγκάσει τους Τούρκους να δεσμεύσουν σοβαρές δυνάμεις και εφόδια εναντίον του, ενώ είναι δεδομένο πως θα υποστούν απώλειες.

Μένει να φανεί εάν η Άγκυρα θα περάσει από τις απειλές σε επιθετικές ενέργειες κατά των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων οι οποίες όμως υποστηρίζονται από τους Ρώσους.

Σημειώνεται ότι χθες οι τουρκικές μονάδες βομβάρδισαν κουρδικές θέσεις με δυνάμεις πυροβολικού.

Και μέσα σε όλα αυτά κτυπήθηκε και μία αμερικανική βάση στη νοτιοανατολική Συρία, στην al-Tanf με ρουκέτες και UAV οπλισμένα με εκρηκτικά. Κάποιοι κατηγορούν τα ιρανικά στρατεύματα που εδρεύουν στην χώρα, αλλά το ίδιο «ύποπτοι» είναι και οι φιλότουρκοι ισλαμιστές.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις