Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Εξαφάνιση Μαντλίν: 100% σίγουροι οι Γερμανοί εισαγγελείς για τον δολοφόνο – “Δεν υπάρχει ελπίδα να είναι ζωντανή”


 Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Μαντλίν καθώς οι Γερμανοί εισαγγελείς είναι πλέον 100% πεπεισμένοι ότι ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο καταδικασμένος Γερμανός παιδόφιλος, δολοφόνησε τη Μαντλίν Μακάν.

Ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς είπε στους ερευνητές πως είναι σίγουροι ότι έχουν στα χέρια τους τον σωστό άνθρωπο και επαρκή στοιχεία για να απαγγείλουν κατηγορίες για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007.

Ο Μπρίκνερ κρατείται ήδη σε φυλακή υψηλής ασφαλείας κοντά στη Βρέμη, όπου εκτίει ποινή για διαφορετικά αδικήματα. Oι ανακριτές ελπίζουν να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του 44χρονου το επόμενο έτος αφού αφιερώσουν αρκετό χρόνο για να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία προτού η υπόθεση πάει στο δικαστήριο.Μαντλίν Μακάν

Η 3χρονη Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα όπου έκανε διακοπές με τους γονείς και τα αδέλφια της στην Πορτογαλία. “Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον άνδρα που την απήγαγε και τη σκότωσε” είπε ο Βόλτερς στη Mirror.

“Είναι πλέον πιθανό να απαγγείλουμε κατηγορίες. Έχουμε τα στοιχεία πλέον. Αλλά δεν είναι μόνο να απαγγείλουμε κατηγορίες. Θέλουμε να τον κατηγορήσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο αποδικτικό υλικό. Όταν έχουμε ακόμη ερωτήσεις, θα ήταν ανοησία να του απαγγείλουμε κατηγορίες, αντί να περιμένουμε για τις απαντήσεις που μπορούν να ενισχύσουν τη θέση μας” τόνσιε ο Γερμανός εισαγγελέας.

Μαντλίν Κρίστιαν Μπρίκνερ

Ο Βόλτερς επεσήμανε ότι η έρευνα θα συνεχιστεί “όσο υπάρχουν στοιχεία ή πληροφορίες που πρέπει να αναζητήσουμε”. Τόνισε ότι το υλικό περιλαμβάνει τηλεφωνικές αναλύσεις που τον τοποθετούν στο Ocean Club όταν χάθηκε η Μάντι και μία ομολογία που φέρεται να έκανε ο Μπρίκνερ σε φίλο του.

“Είναι αποδεικτικό υλικό, δεν έχουμε επιστημονικά στοιχεία”, υπογράμμισε ο επικεφαλής των Γερμανών εισαγγελέων. “Αν είχαμε ένα βίντεο της πράξης ή μία φωτογραφία της νεκρής Μαντλίν με τον Μπρίκνερ στην κάμερα, δεν θα χρειαζόταν να απευθύνουμε δημόσια έκκληση. Αλλά έχουμε μόνο αποδεικτικό υλικό”.

Μαντλίν Μακάν

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι δεν έχουν αποδείξεις ότι η Μάντι είναι νεκρή, ούτε κάποια ιδέα για τον τρόπο θανάτου της αλλά ούτε και αποδείξεις που να συνδέουν τον Μπρίκνερ με τον φερόμενο φόνο της. “Δεν έχουμε πτώμα ούτε DNA αλλά έχουμε άλλο υλικό. Βάσει των αποδείξεων που έχουμε, οδηγούμαστε σ’ αυτό το συμπέρασμα. Δεν μπορώ να σας πω σε ποια βάση υποθέτουμε ότι είναι νεκρή. Αλλά για εμάς δεν υπάρχει άλλη πιθανότητα. Δεν υπάρχει ελπίδα ότι είναι ζωντανή”.

Πριν από λίγους μήνες, ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007 από το πορτογαλικό θέρετρο στην Πραΐα ντα Λουζ, μίλησε για πρώτη φορά υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος και εξαπέλυσε “πυρά” κατά των Αρχών.

Σε επιστολή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο καταδικασμένος παιδόφιλος χαρακτήρισε σκανδαλώδη την έρευνα των Γερμανών εισαγγελέων και τους κατηγόρησε ότι ντρόπιασαν το νομικό σύστημα.

Όπως έγραψε ο Μπρίκνερ “το να απαγγείλεις κατηγορίες είναι ένα πράγμα. Κάτι εντελώς διαφορετικό, δηλαδή ένα απίστευτο σκάνδαλο, είναι όταν ο εισαγγελέας ξεκινά μία εκστρατεία δημόσιας προκατάληψης προτού ξεκινήσει η κύρια δίκη.

Η ελευθερία έκφρασης δεν είναι βασικό δικαίωμα ώστε όλοι να γράφουν και να λένε ό,τι θέλουν. Η ελευθερία έκφρασης δεν προστατεύει την πλειονότητα. Προστατεύει τη μειονότητα. Δεν προστατεύει τις πιο λογικές, πειστικές ή πιο δημοφιλείς απόψεις, αλλά κυρίως τις ξένες προς το κατεστημένο. Καλώ τους εισαγγελείς του Μπράνσγουικ, Βόλτερς και Λίντερμαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους.

Και οι δύο έχετε αποδείξει παγκοσμίως ότι μέσω αυθαίρετων κατακρίσεων στο παρελθόν και μέσω σκανδαλώδους εκστρατείας προκατάληψης στο παρόν, είστε ακατάλληλοι για το αξίωμα ενός συνηγόρου του έντιμου και καλή τη πίστει γερμανικού λαού και ότι ντροπιάζετε το γερμανικό νομικό σύστημα” έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπρίκνερ στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του.

Η επιστολή αυτή συνοδεύτηκε από ένα περίεργο σκίτσο που απεικονίζε δύο εισαγγελείς να παραγγέλνουν φαγητό σε εστιατόριο. Ο ένας έλεγε “θα πάρω το φιλέτο των αποδεικτικών στοιχείων” με τον άλλον να απαντά “νοστιμότατο, κι εγώ το ίδιο”.

Tο σκίτσο του Κρίστιαν Μπρίκνερ

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις