Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Είναι επίσημο το αίτημα της Τουρκίας για προμήθεια F-16 Viper & εκσυγχρονισμό παλαιών αεροσκαφών


 Είναι επίσημο πλέον το αίτημα της Άγκυρας να προμηθευτεί 40 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της Lockheed Martin επιπέδου Viper και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων πολεμικών αεροσκαφών της, καθώς προσπαθεί να εκσυγχρονίσει την Αεροπορία της, από τότε που «ναυάγησε» η αγορά αεροσκαφών F-35.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η πρόταση συμφωνίας για τα F-16, αξίας δισεκατομμυρίων, έχει πάρει τη συνήθη οδό μέσω της διαδικασίας Εξωτερικών Στρατιωτικών Πωλήσεων, η οποία υπόκειται στην έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ καθώς και από το Κογκρέσο των ΗΠΑ που μπορεί να μπλοκάρει ανάλογες συμφωνίες.

«Ως θέμα πολιτικής, το State Department δεν επιβεβαιώνει ή σχολιάζει τις προτεινόμενες αμυντικές πωλήσεις ή μεταφορές, έως ότου αυτές κοινοποιηθούν επίσημα στο Κογκρέσο», δήλωσε εκπρόσωπός του. Η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις