Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Ν.Ανδρουλάκης και Ν.Καπραβέλος ζητούν αναγκαστικούς εμβολιασμούς: «Να τους υποχρεώσουμε να εμβολιαστούν»!


 Αυξάνεται το κύμα πίεσης από διάφορους ειδικούς και μη προς τους μη εμβολιασμένους. Μόλις εχθές ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ζητούσε μετ΄επιτάσεως «ονόματα και διευθύνσεις» των μη εμβολιασμένων προκειμένου να τους επισκεφθούν… γιατροί στο σπίτι τους.

Σήμερα νέες δηλώσεις από ειδικούς και μη ζητούν αναγκαστικούς εμβολιασμούς έτσι όπως τους αντιλαμβάνονται.

Στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου ο οποίος ζήτησε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς με κριτήριο όσοι  τις ηλικίες αλλά τη δραστηριότητα του μη εμβολιασμένου.

Αρχικά ο Νίκος Καπραβέλος, αναφέρθηκε σε ηημέρα γενικής εφημερίας, όπως η σημερινή, λέγοντας ότι έχει αγωνία τι θα γίνει αν οι ασθενείς που εισαχθούν ξεπεράσουν τους 35, όσες δηλαδή είναι πλέον οι διαθέσιμες κλίνες.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Εάν δεν σταματήσει η διασπορά στην κοινωνία εκτιμά πως θα έχουμε ανθρώπινη τραγωδία όσων αρνούνται να προστατευθούν και τόνισε ότι πρέπει πάση θυσία να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολίων με κριτήριο την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι τις ηλικίες.»

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ένας εκ των υποψηφίων «μνηστήρων» για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ζήτησε «άμεση υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες» ενώ παράλληλα έκανε λόγο για απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων και διαρκείς ελέγχους, στοχευμένη εκστρατεία ενημέρωσης σε περιφερειακό επίπεδο, που θα λαμβάνει υπόψη τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και την ενίσχυση των εμβολιασμών πόρτα – πόρτα.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, η κυβέρνηση πορεύεται πλέον χωρίς σχέδιο και στρατηγική όταν «καθημερινά, χάνονται δεκάδες συνάνθρωποί μας, ενώ σπάμε τα ρεκόρ κρουσμάτων και η πίεση στα νοσοκομεία συνεχώς αυξάνεται» και το ποσοστό των εμβολιασμών είναι αρκετά χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τη χώρα μας να βρίσκεται στη 19η θέση, ενώ 1 στους 4 ηλικιωμένους άνω των 80 ετών παραμένει ανεμβολίαστος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει πως καθώς οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν, τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται.

Καλεί την κυβέρνηση να δράσει με αποφασιστικότητα τώρα και όχι να μεταθέτει τις σοβαρές αποφάσεις για αύριο.

Ταυτόχρονα επικαλέστηκε την Ιταλία όπου είχε προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ εδώ η κυβέρνηση καθυστέρησε δηλώνοντας τότε ότι δεν ήθελε να δημιουργήσει «εστίες έντασης» στα νοσοκομεία,

Μάλιστα μίλησε για αντιεμβολιατικές ρητορείες λέγοντας:

 «Οι εξαιρέσεις, οι αστερίσκοι και το κλείσιμο του ματιού σε ακραίες, αντιεμβολιαστικές ρητορείες για βραχυπρόθεσμα κομματικά οφέλη, έχουν τραγικές συνέπειες για όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις