Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες το Σάββατο – «Παρέλαση» χαμηλών βαρομετρικών στην Ευρώπη

 


O Σάκης Αρναούτογλου προανήγγειλε νέα αλλαγή του καιρού το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, ενώ προειδοποίησε για ισχυρά φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη με ισχυρούς ανέμους.

Στη πρόγνωση του καιρού της ΕΡΤ 3, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέλυσε την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες και αναφέρθηκε σε νέες καταιγίδες που θα χτυπήσουν τη χώρα από το Σάββατο (23/10).

Οι δυνατές βροχές αναμένεται να ξεκινήσουν από τη δυτική Ελλάδα, η οποία έχει ήδη δεχτεί μεγάλα ύψη βροχής τις προηγούμενες ημέρες, οπότε και χρειάζεται προσοχή. Η πιθανότητα για βροχές στην Αττική είναι μικρότερη, ωστόσο ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως πιο ακριβή εικόνα για την πορεία του καιρού θα υπάρξει τα επόμενα 24 ώρα.

Λόγω των νοτιάδων, ωστόσο, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει πτώση, με την υγρασία να είναι σε υψηλά επίπεδα. Πάντως, βροχές αναμένονται και αύριο (Τρίτη 19/10) σύμφωνα και με την πρόγνωση του Meteo.


Προσοχή σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη

Για την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για άσχημο καιρό στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, κάνοντας λόγω για «παρέλαση χαμηλών βαρομετρικών».

Μάλιστα με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Φίλες και φίλοι από την κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη προσοχή!

Σάκης Αρναούτογλου πρόγνωση καιρού

Από την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ πρώτα σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία και μέχρι την Παρασκευή σε πολλές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ευρώπης προβλέπεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, οι ριπές των οποίων δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 80 με 90 χιλιόμετρα την ώρα (10 μποφόρ) οπότε και δεν αποκλείεται να υπάρξουν καθυστερήσεις σε αεροπορικές συνδέσεις!

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Σε τέτοιες ταχύτητες ανέμου, μεγαλύτερα κλαδιά δέντρων μπορούν να σπάσουν ενώ ιδιαίτερα αποδυναμωμένα δέντρα μπορεί και να πέσουν».


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις