Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Καταγγελία Αμερικανού γερουσιαστή: «Το FactCheck.org χρηματοδοτείται με 1,9 δισ.$ από το λόμπυ των εμβολίων»


 Με το ποσό των 1,9 δισ.$ από το λόμπυ των φαρμακευτικών εταιρειών χρηματοδοτείται το FactCheck.org ένας οργανισμός ο οποίος -υποτίθεται- ότι έχει ως στόχο την ανάδειξη  ψευδών ειδήσεων σε ότι αφορά τα.., εμβόλια.

Αυτό καταγγέλλει ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων Thomas Massie (αριστερά στην φωτό) σε σχετική του ανάρτηση:

«Δεν υπάρχει τίποτα για να δείτε εδώ.

Πρώην διευθυντής του CDC είναι τώρα CEO ενός ιδρύματος το οποίο χρηματοδοτεί το FactCheck.org το οποίο ασχολείται με θέματα επαλήθευσης ειδήσεων για τα εμβόλια.

Περίπου το 15% του κεφαλαίου του ιδρύματος προέρχεται από την J&J.

Να είστε καλά εάν νομίζετε ότι το FactCheck.org είναι μια αμερόληπτη πηγή πληροφοριών αναφορικά με τα εμβόλια»


To FactCheck.org είναι εταίρος του Facebook και τα άρθρα του  έχουν  ως στόχο την λογοκρισία εκείνων που στέκονται επικριτικά απέναντι στα εμβόλια.

Σε μια εικόνα που ανάρτησε ο Αμερικανός γερουσιαστής και που προέρχεται από το Factcheck.org αναφέρεται ότι είναι ένα πρόγραμμα SciCheck “COVID-19/Vaccination και ότι η δημιουργία έγινε δυνατή μέσω δωρεάς από το ίδρυμα Robert Wood Johnson Foundation με πόσο που ανέρχεται στα 53.501 $.

Το SciCheck είναι ένα τμήμα του FactCheck το οποίο όπως λέει «επικεντρώνεται αποκλειστικά στα ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα και ισχυρισμούς που γίνονται από  διάφορους για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη».

Το SciCheck χρηματοδοτείται από το ίδρυμα Robert Wood Johnson Foundation (RWJF).

O CEO του RWJF, από όπου προέρχονται και τα σχετικά κεφάλαια είναι από τον Απρίλιο του 2017 ο Richard E. Besser ο οποίος προηγουμένως ήταν ο διευθυντής του αμερικανικού CDC, ο αντίστοιχος  ΕΟΔΥ της Ελλάδας.

Επιχειρώντας να απαντήσει το RWJF στις αιτιάσεις του Αμερικανού γερουσιαστή ανέφερε ότι το ίδρυμα Robert Wood Johnson δεν έχει κανένα λόγο επάνω στο περιεχόμενο των άρθρων που αναρτώνται στο  FactCheck.org.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις