Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Τo lockdown επέστρεψε στην Ελλάδα: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική

 


Μέχρι και πριν λίγα 24ωρα η κυβέρνηση υποστήριζε πως η Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να μπει σε lockdown, παρόλα αυτά η συμπρωτεύουσα, αλλά και οι Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Λάρισας και Χαλκιδικής μπαίνουν από σήμερα Παρασκευή σε καθεστώς lockdown. 

Ειδικότερα, τα μέτρα που αφορούν στο τέταρτο επίπεδο (κόκκινο χρώμα) του επιδημιολογικού χάρτη, τίθενται σε ισχύ στις 06:00 της 1η Οκτωβρίου και παύουν στις 06:00 της 8ης Οκτωβρίου.

Ποια μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή

Ως εκ τούτου, οι Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Λάρισας, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής χρωματίστηκαν με κόκκινο στον επιδημιολογικό χάρτη, ο οποίος αποτυπώνει τον επταήμερος κινητό μέσο όρο κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, τον δείκτη θετικότητας (%), καθώς και την εβδομαδιαία τάση (ανοδική, πτωτική ή σταθερή).

Έτσι, λοιπόν, σε όσες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο απαγορεύεται η κυκλοφορία από τη 01:00 έως τις 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Ακόμα, στις ίδιες περιοχές απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σε ποιες περιοχές παρατείνονται τα μέτρα προστασίας

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε, την Πέμπτη (30/09), πως η ισχύς των ειδικών μέτρων παρατείνεται σε Πιερία, Ημαθία, Πέλλα, Καβάλα, Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα, ενώ στο επίπεδο 3 (κίτρινο χρώμα) εντάχθηκε η Αργολίδα.

Χαρατηριστικά, σε σχετική ανακοίνωση, η Πολιτική Προστασία ανέφερε: «Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας εντάσσεται στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί)».

 

Πάντως, υπενθυμίζεται πως, σε όλη τη χώρα, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Μάλιστα, το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης του προαναφερθέντος μέτρου ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο πραγματοποιήθηκε ή πραγματοποιείται η εν λόγω εκδήλωση.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις