Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Με «αέρα» νικητή ο Ρ.Τ Ερντογάν μετά την «σφαλιάρα» στις ΗΠΑ: «Τώρα θα είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους»

 


Με αέρα νικητή εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τη δήλωση  «μεταμέλειας» από τους πρέσβεις των δέκα χωρών που είχαν «απαιτήσει» την απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά του ανθρώπου του Τ.Σόρος στη Τουρκία.

Και η αίσθηση του θριαμβευτή αφορά κυρίως την δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ ο οποίος υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την απόπειρα παρέμβασης στο εσωτερικό της Τουρκία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες εξέδωσαν πανομοιότυπες ανακοινώσεις λέγοντας ότι «σέβονται τη σύμβαση του ΟΗΕ που απαιτούσε από τους διπλωμάτες να μην αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας που τους φιλοξενεί και λυπούνται γιατί συνέβη αυτό».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η νέα δήλωση «δείχνει ότι έχουν κάνει ένα βήμα πίσω από τη συκοφαντία εναντίον της χώρας μας» και πρόσθεσε με θράσος: «Θα είναι πιο προσεκτικοί τώρα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι μετά τις απειλές του κατά δέκα Πρέσβεων, αρκετές χώρες έκαναν όπισθεν ολοταχώς στην κριτική τους στην Τουρκία για τη μη απελευθέρωση του Οσμάν Καβαλά, του επικεφαλής της Open Society του Τ.Σόρος.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις