Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ο Γεωργιάδης κατεδάφισε την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία: «Τι να προστατέψουν οι Γάλλοι; – Ποια ελληνική ΑΟΖ;»!


 Με απλά λόγια και… σταράτα ο Άδωνις Γεωργιάδης διέλυσε την περίφημη στρατηγικής σημασίας αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με την Γαλλία η οποία στο άρθρο 2 προβλέπει την στρατιωτική συνδρομή της μιας χώρας προς την άλλη εάν δεχθεί επίθεση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπήρξε σαφής και ευθύς: "Τι να έρθουν να προστατέψουν οι Γάλλοι; Την ΑΟΖ που ΔΕΝ έχουμε ανακηρύξει;", κατεδαφίζοντας έτσι την πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση αμυντική συμφωνία την  ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

Το πρόβλημα βέβαια είναι, πως ο Α.Γεωργιάδης δεν ανήκει στη μείζονα ή την ελάσσονα αντιπολίτευση αλλά είναι μέλος της… κυβέρνησης!

Αναφέρει το άρθρο 2:

«Τα Μέρη παρέχουν το ένα στο άλλο βοήθεια και συνδρομή, με όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στην διάθεσή τους, κι εφόσον υφίσταται ανάγκη με τη χρήση ένοπλης βίας, εάν διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.»

Έτσι αυτό  που δεν μπόρεσε να κάνει ολόκληρη η αξιωματική αντιπολίτευση με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, μακροσκελή ανακοίνωση και δελτία τύπου, δηλαδή να ασκήσει κριτική στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, το κατάφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει μείνει ακόμα με τα ερωτήματα στα χείλη, αγωνιώντας για το εάν η αμυντική συμφωνία προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ο υπουργός ανάπτυξης έδωσε σαφή και ξεκάθαρη απάντηση:

Όχι, η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, δεν προστατεύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Γιατί πολύ απλά, δεν τα έχουμε ασκήσει!

Απλά και ξεκάθαρα, ο κορυφαίος υπουργός τινάζει στον αέρα τις κυβερνητικές τυμπανοκρουσίες και διαψεύδει άλλους υπουργούς που διατρανώνουν ότι η συμφωνία θα προστατεύσει ακόμα και την ΑΟΖ…


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις