Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Οδηγίες επανεκκίνησης, στην μετά Covid εποχή, για την τοπική Επιχειρηματικότητα και τοπική Οικονομία, του Δήμου Αγίας Παρασκευής.


 Άρθρο του Φώτη Αλεξόπουλου  

Δυο έτη μετά την πανδημία του Covid 19 και η πόλη μας αρχίζει να αποκτά ξανά οικονομικές δραστηριότητες,  ενώ  δειλά -δειλά οι επιχειρήσεις της πόλης 

προσπαθούν  να ισορροπήσουν  με τα νέα δεδομένα, προσπαθώντας να ξαναβρούν τον "παλιό τους εαυτό” .  

Σίγουρα , η  τοπική αγορά για να συνέλθει χρειάζεται χρόνος και προπαντός, η συμβολή της ανθρώπινης παρέμβασης που είναι ιδιαίτερα σημαντική .  

Όσο και εάν το ¨αόρατο¨ χέρι της Αγοράς κατά το παρελθόν,  μας είχε συνηθίσει,  ότι μπορούσε  να διαχειριστεί οποιαδήποτε “κακή”  κατάσταση, δυστυχώς  σήμερα στις μέρες που διανύουμε,  η ανθρώπινη πρωτοβουλία και παρέμβαση,  είναι καθοριστικής σημασίας .  

Έτσι λοιπόν προτείνουμε,  προς τον Δήμαρχο  Αγίας Παρασκευής, να ξεκινήσει  άμεσα συζήτηση, με άμεση σύγκληση και   συνεδρίαση της επιτροπής  διαβούλευσης με  την σημαντική συνεισφορά και εμπειρία των Μελών του Δ.Σ της  ΕΝΕΒΑΠ  με απώτερο σκοπό,  την κατάθεση ενός  σχεδίου επιχειρηματικής ανασυγκρότησης,  για την τοπική οικονομία της Πόλης μας . 

Προτάσεις που κατά το παρελθόν,  έχουμε διατυπώσει δημόσια,  ως ενεργά  στελέχη της παράταξης ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-Σύγχρονη Πόλη,  θεωρούμε ότι είναι σημαντικά εργαλεία για μια Δημοτική αρχή που θα είχε την διάθεση να ακούσει και να διαβουλευτεί μαζί με όλους τους φορείς το Αύριο της Επιχειρηματικότητας , το αύριο της Τοπικής οικονομίας , το Αύριο της Πόλης μας . 

Προτάσεις  όπως : Η Δημιουργία ολιγόλεπτων στάσεων αυτοκίνητων,  για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών  στα  καταστήματα  επί της Οδού Αγίου Ιωάννου , η αποσυμφόρηση των κεντρικών οδών του Δήμου μας με την δημιουργία κυκλοφοριακής Χάρτας     , η δημιουργία Γραφείου Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στήριξης της Μ.Μ. Επιχείρησης , η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας για την σύνδεση των 4 σταθμών μετρό με το ιστορικό κέντρο της Πόλης του Δήμου Αγίας Παρασκευής , δημιουργία γραφείου επιχειρηματικής και καταναλωτικής συνείδησης ,    κ.λ.π . 

Όλα τα παραπάνω  είναι σημαντικές πρωτοβουλίες και θεωρούμε ότι είναι , προς την σωστή κατεύθυνση μιας Δημοτικής Αρχής που θέλει και μπορεί ,να στηρίξει την Τοπική οικονομία και το εισόδημα των Τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων .  

Ας προχωρήσουμε λοιπόν , χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, στην επανεκκίνηση την τοπική μας οικονομία προς όφελος όλης της Πόλης μας   .  

Φώτη Αλεξόπουλου: Πτυχιούχος Οικονομίας και Διοίκησης - Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστήμων -Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης 

Υπάλληλος Εμπορικού& Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών  

Μέντορας στον ΔιΕπιμελητηριακό  φορέα Πιστοποίησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων  

Μέλος στον Σύνδεσμο Ελλήνων Περιφερειολόγων

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις