Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Παγκράτι: Μητέρα καταγγέλλει ότι λυκειάρχης «κλείδωσε» το σχολείο και έστειλε τους μαθητές για τηλεκπαίδευση


 Ένταση προκλήθηκε σε σχολείο στο Παγκράτι. Μητέρα μαθητή του 13ου Λυκείου  καταγγέλλει τη Λυκειάρχη για «αυθαίρετη συμπεριφορά» καθώς όπως υποστηρίζει, μιλώντας στο enikos.gr, «κλείδωσε τις πόρτες του σχολείου και δεν άφηνε τους μαθητές να μπουν μέσα».

Της Εύης Κατσώλη

Περιγράφοντας τα γεγονότα η κα Πέγκυ Πολίτου τονίζει ότι «το σχολείο βρισκόταν σε κατάληψη. Τη δεύτερη ημέρα η Λυκειάρχης την ακύρωσε και είπε ότι τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά, αλλά από το σπίτι και όσοι δεν συμμετέχουν θα παίρνουν απουσίες».

Όπως καταγγέλλει η μητέρα, της οποίας το παιδί πηγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο, η Λυκειάρχης κλείδωσε την πόρτα και δεν επέτρεπε την είσοδο στους μαθητές που ήθελαν να μπουν μέσα, αλλά ούτε και στην ίδια, η οποία θέλησε να τη γνωρίσει και να συζητήσει μαζί της από κοντά όλα όσα συμβαίνουν στο σχολείο προκειμένου να έχει ενημέρωση.

σχολείο- Παγκράτι

“Με ποιο δικαίωμα κλείνει το σχολείο;”

«Βλέποντας τη συμπεριφορά αυτή κάποια στιγμή άρχισα να φωνάζω και να ρωτώ με ποιο δικαίωμα κλείνει το σχολείο με αυτόν τον τρόπο, γιατί στέλνει τα παιδιά στα σπίτια τους για τηλεκπαίδευση όταν το μάθημα μπορεί να γίνει στο σχολείο και ποια εγκύκλιος λέει κάτι τέτοιο ότι επιτρέπεται να γίνει. Φώναζα ότι είναι παράνομο αυτό που γίνεται» ισχυρίζεται η κα Πολίτου και προσθέτει:

«Ήταν περίπου 30 παιδιά έξω από το σχολείο. Τι θα συνέβαινε αν κάποιοι τους επιτίθεντο, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές; Τόσα ακούμε. Γιατί τους απαγόρευε την είσοδο; Ζητούσα εξηγήσεις σχετικά με το γιατί είπε να γίνει τηλεκπαίδευση και μου πέταξε την εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 4264 από τις 30/9/2020. Αυτή όμως η εγκύκλιος αφορά στην τηλεκπαίδευση λόγω κορονοϊού. Στο συγκεκριμένο σχολείο δεν έχουμε πρόβλημα με COVID για να δεχτώ τη συγκεκριμένη εγκύκλιο».

Η ίδια λέει ότι «η Λυκειάρχης έδειξε απαξιωτική συμπεριφορά καθώς ούτε που κατέβηκε κάτω για να της μιλήσει», ενώ καταγγέλλει ότι την απείλησε ότι θα φέρει την Αστυνομία εάν δεν φύγει και ότι το ίδιο είπε και σε ορισμένους μαθητές που ζήτησαν να μπουν μέσα στον χώρο του σχολείου».

Σύμφωνα με την κα Πολίτου, όταν προσπάθησε να μπει μέσα σπρώχνοντας την πόρτα, security την εμπόδισε.

«Με ποιο δικαίωμα γίνονται αυτά τα πράγματα; Πώς κλειδώνουν και κρατούν κλειστό το σχολείο που είναι «ανοιχτός», δημόσιος Οργανισμός; Υποτίθεται ότι τα σχολεία είναι για να στέλνουμε τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα και να διδάσκονται συμπεριφορές ορθές» ισχυρίζεται η μητέρα.

Όπως επισημαίνει η ίδια, ετοιμάζει και ανοιχτή επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας όπου θα περιγράφει αναλυτικά το συμβάν και θα διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά της Λυκειάρχη, ζητώντας παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις