Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Παρέμβαση 500 εκατ. ευρώ για επιδότηση ρεύματος και επίδομα θέρμανσης ανακοίνωσε η κυβέρνηση

 


Το κυβερνητικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης

Διπλασιασμό της έκπτωσης για το ηλεκτρικό ρεύμα και ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης με διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας το κυβερνητικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Όπως είπε, το κονδύλι για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος θα φτάσει τα 326 εκατ. ευρώ και για το επίδομα θέρμανσης τα 168 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα οι συνολικές κυβερνητικές παρεμβάσεις να είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για το επίδομα θέρμανσης ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο και ότι θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις που φτάνουν το 68% στο ποσό του επιδόματος ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του καταναλωτή.

Στο πλαίσιο αυτό είπε ότι το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ από τα 80 ευρώ.

Σταϊκούρας: Απειλή για την ανάκαμψη οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα

«Οι ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα τους τελευταίους μήνες στις διεθνείς αγορές αποτελούν απειλή για την ανάκαμψη», τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Σταϊκούρας.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια, κυρίως στο φυσικό αέριο, συνιστούν αποτελούν μια νέα ενεργειακή κρίση, συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών. «Κρίση πανευρωπαϊκή που οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων, παροδική σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όμως οξεία σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις σε παγκόσμιο επίπεδο, κρίση που προκαλεί επιπλέον βάρος στα νοικοκυριά, ιδιαίτερα τα πλέον ευάλωτα», τόνισε και συμπλήρωσε πως αυτή η ενεργειακή κρίση αναδεικνύει μια νέα πρόκληση για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, η οποία επιβάλλει δράση τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις