Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Δημοσκόπηση Open: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τι ποσοστό θεωρεί πιθανή μία σύρραξη με Τουρκία


 Παραμένει η διψήφια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του OpenTV.

Διατηρεί η Νέα Δημοκρατία τη διψήφια διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open.

Ειδικότερα, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι στο 10,1% με τη ΝΔ θα συγκεντρώνει 35% και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24,9%. Ακολουθούν:

ΚΙΝΑΛ με 6,4

ΚΚΕ με 5,3

Ελληνική Λύση με 4,4

ΜέΡΑ25 με 4,1.

Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς 37% απαντά ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο, ενώ 24% λέει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντά το 32%.

Πιθανότητα πολεμικής σύρραξης με Τουρκία

Στη δημοσκόπηση οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν και σχετικά με την πρόσφατη αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας.

Όπως προκύπτει, αναφορικά με την περίπτωση να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο, ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

Παράλληλα, οι πολίτες εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.

Επίσης, η πλειονότητα, 43%, των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική ενώ 33% λέει ότι σωστά εντάχθηκε στη συμφωνία ο συγκεκριμένος όρος.

Απαντώντας αναφορικά με την αρνητική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνογαλλική συμφωνία, αυτή αξιολογείται αρνητικά από το 55% των ερωτηθέντων και θετικά από το 23%.

Ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κρίνει θετικά τη συμφωνία και αρνητικά την επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να την καταψηφίσει στη Βουλή.

Συνολικά, το 64% των ερωτηθέντων βρίσκουν θετική τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας, με αρνητική άποψη να εκφράζει το 24%.

Ανησυχία για την οικονομία - Πώς κρίνουν τα μέτρα για ενέργεια

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται η ανησυχία των πολιτών αναφορικά με τις οικονομικές εξελίξεις, καθώς σε πσοστό 68% εκτιμούν ότι δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τον χειμώνα.

Το 13% λέει ότι «δεν θα μπορέσει« και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».

Το 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.


ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις