Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Πολεμικές ιαχές από την Άγκυρα: «Τα τουρκικά όπλα τρομάζουν την Ελλάδα - Έχουμε τη δύναμη πλέον να τους χτυπήσουμε»


 Πολεμικές ιαχές από τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία πήραν τη σκυτάλη από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εξαπολύουν επίθεση στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα βίντεο που δημοσιεύει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα YeniSafak, η οποία ως γνωστόν ακολουθεί τις εντολές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρει τον άκρως προκλητικό τίτλο «Τα τουρκικά όπλα τρομάζουν την Ελλάδα -Έχουν πλέον τη δύναμη να χτυπήσουν την Αθήνα».

Στο βίντεο, με έντονη δόση πολεμικού κλίματος, γίνεται αναφορά σε «γεωπολιτική υπεροχή της Τουρκίας στην περιοχή της», με τη YeniSafak να υποστηρίζει πως «το τουρκικό αμυντικό πρόγραμμα μπήκε στην ατζέντα αυτή την εβδομάδα με τοπικά όπλα και οχήματα που άλλαξαν τις ισορροπίες στο Αιγαίο».

«Μη επανδρωμένα εναέρια και θαλάσσια οχήματα, πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, πολεμικά πλοία με ανώτερα χαρακτηριστικά, υποβρύχια που περνούν κάτω από το νερό για 21 ημέρες χωρίς διακοπή: Τα παραπάνω προσφέρουν την εμπιστοσύνη στους φίλους και φόβο στον εχθρό» προστίθεται στο δημοσίευμα.


Η προκλητική επίθεση Τσαβούσογλου με πρωτοφανείς διατυπώσεις

Είχαν προηγηθεί οι προκλητικές δηλώσεις στο CNN Turk του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κλαίγεται σαν μικρό παιδί. Δεν μπορεί να μην πει κλέφτρα πέντε φορές την ημέρα την Τουρκία και να μην παραπονεθεί για αυτήν. Αυτό δείχνει κόμπλεξ κατωτερότητας και φόβο» πρόσθεσε.

Κρίσιμος Νοέμβριος για την Ανατολική Μεσόγειο


Ο Νοέμβριος θεωρείται κρίσιμος μήνας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς στην Άγκυρα εξετάζουν σενάρια για τον τρόπο αντίδρασής τους στα σχέδια γεωτρήσεων της Λευκωσίας εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Παράλληλα, παρατηρούν με προσοχή τη συμφωνία Αθήνας – Καΐρου για το σχέδιο διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δικτύων Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας.

Στην περίπτωση του σχεδίου της Ελλάδας με την Αίγυπτο, η Τουρκία ισχυρίζεται πως αφορά την υφαλοκρηπίδα της, ενώ στην περίπτωση της κυπριακής ΑΟΖ εμφανίζεται με την πρόφαση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Στην Αγκυρα θεωρούν πως με τον τρόπο αντίδρασής τους στην περίπτωση του «Nautical Geo» έστειλαν το μήνυμα πως δεν αφήνουν αναπάντητη καμία ενέργεια που αφορά τα συμφέροντά τους. Και στην περίπτωση των ερευνών στα ανοιχτά της Κρήτης, αλλά και στην Κύπρο, είχαν εμφανιστεί πλοία του τουρκικού στόλου επιχειρώντας να παρεμποδίσουν το έργο των θαλάσσιων ερευνών του.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις