Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Πρόσφυγες στον τόπο τους: Εκκενώνουν την Βόρεια Εύβοια για να μην πνιγεί ο πληθυσμός!

 


Η Βόρεια Εύβοια αναμένεται να πληγεί από την κακοκαιρία που έρχεται τις επόμενες ώρες, με τις Αρχές να καλούν τους κατοίκους στο Αχλάδι να εκκενώσουν την περιοχή σε μια απίστευτη κίνηση και προφανώς κάτω από τις νέες οδηγίες του Χ.Στυλιανίδη που φέρνει στο διάλογο την... προληπτική δράση!

Τελικά στην κυβέρνηση έχουν βολευτεί στο να μην εκτελούν έργα αλλά να μετατρέπουν τον πληθυσμό σε πρόσφυγες ενώ με τις οδηγίες του νέου υπουργού πολιτικής προστασίας αυτό είναι και η επίσημη κυβερνητική πολιτική!

Οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε αναστάτωση καθώς επικρατεί ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών μετά το ξέσπασμα της νέας κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το adventureevia.gr, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από κάτοικο του χωριού Αχλάδι, αυτή την ώρα βρίσκονται στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μαζί με τον πρόεδρο του χωριού συστήνουν στους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή.

Οι αρχές ενημερώνουν τους κατοίκους ότι υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στην Αγία Άννα και τους συστήνουν να εκκενώσουν το χωριό πριν ξεκινήσει η κακοκαιρία «Μπαλλος» γιατί στη συνέχεια η μεταφορά τους μπορεί να είναι αδύνατη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ κανένας από τους κατοίκους του χωριού δεν δέχτηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του. 

Αρκετές ώρες βροχόπτωσης αναμένονται και στην πληγείσα από τις φωτιές του καλοκαιριού βόρεια πλευρά, αναφέρει το tvstar.gr, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι στις Ροβιές, όπως και σε άλλες περιοχές, έχουν θωρακίσει τα σπίτια τους με δεκάδες σάκους από άμμο την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει βολευτεί στις... εκκενώσεις (αδιάφορο αν θα καεί ή θα πνιγεί η περιουσία των κατοίκων που θα λάβουν την μορφή προσφυγικού πληθυσμού).

Οι δήμαρχοι Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού επιτηρούν στενά τις εργασίες που γίνονται σε αγωγούς και φρεάτια, ενώ στη Γαλατσώνα ολοκληρώνεται ο αγωγός ομβρίων υδάτων.

Αλλά και στην κεντρική Εύβοια οι δήμαρχοι καθαρίζουν φρεάτια και άλλα επικίνδυνα σημεία.

Ο πολύπαθος δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων αναμένεται να χτυπηθεί από την κακοκαιρία «Μπάλλος», όπως και ο δήμος Χαλκιδέων που πέρυσι τον Αύγουστο θρηνούσαν νεκρούς από τις πλημμύρες.

Στον Λήλαντα ποταμό έχουν κλειστεί όλες οι διαβάσεις, κάτοικοι έχουν απομακρύνει τα αυτοκίνητά τους και έχουν φύγει από τα σπίτια τους.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης όπου αναφέρει ότι κλείνουν τα σχολεία της περιοχής:

“Λόγω της κακοκαιρίας που σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένουμε να πλήξει τον Δήμο μας η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά,το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή για λόγους ασφαλείας”

Στυλιανίδης για την κακοκαιρία «Μπάλλος»: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά».

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την επερχόμενη κακοκαιρία «Μπάλλος», που αναμένεται από σήμερα το βράδυ να σαρώσει αρκετές περιοχές της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες προαναγγέλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλλούν και με το 112 αν χρειαστεί. 

«Μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε».

Ακόμη αναφέρθηκε στις ενέργειες που λαμβάνει η κεντρική διοίκηση σε συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως είπε «ενεργούμε προληπτικά, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης καλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφύγουν υπόγεια, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις