Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

«Σμπαράλια» οι φιέστες της Λ.Μενδώνη: Διεθνές κράξιμο για τον ανελκυστήρα της Ακρόπολης


 Στις φιέστες έμεινε ξανά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ρεπόρτερ των «New York Times» κατήγγειλε ότι ο ανελκυστήρας της Ακρόπολης έχει χαλάσει, εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. 

Η Ματίνα Στεβή, η οποία εργάζεται ως ανταποκρίτρια της γνωστής εφημερίδας στις Βρυξέλλες, κατήγγειλε, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, πως ο ανελκυστήρας για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα «έχει χαλάσει», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να ανέβουν στην Ακρόπολη όλα τα μέλη της οικογένειάς της.

«Σήμερα πήγαμε οικογενειακά στην Ακρόπολη – ήταν σημαντικό για μένα να πάω τον γιο μου για πρώτη φορά. Δυστυχώς, μόνο η μισή οικογένεια έφτασε. Ο καινούργιος ανελκυστήρας για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα έχει χαλάσει» έγραψε η δημοσιογράφος, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων.

Το υπουργείο Πολιτισμού και η -κατά τα άλλα λαλίστατη- Λίνα Μενδώνη, πάντως, δεν έχουν, προσώρας τουλάχιστον, απαντήσει στη σοβαρή καταγγελία της δημοσιογράφου. Η υπουργός, ωστόσο, έχει διαφημίσει πολλάκις τους τελευταίους μήνες τα έργα για την προσβασιμότητα του αρχαιολογικού χώρου στις διαδρομές και τις εξυπηρετήσεις των επισκεπτών, ειδικά των εμποδιζόμενων ατόμων, εστιάζοντας στην τοποθέτηση του ανελκυστήρα πλαγιάς.

Σήμερα, όμως, μετά τη σημαντική μαρτυρία της Ματίνας Στεβή, η Λίνα Μενδώνη είναι απολύτως εκτεθειμένη, ιδίως όσο επιλέγει την ένοχη σιωπή. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσιογράφος των «New York Times» προχώρησε και σε δεύτερη ανάρτηση, γράφοντας πως «λόγω ολισθηρότητας και του βάρους του μωρού στον μάρσιπο, αποφάσισα να προσπαθήσω άλλη φορά. Η βελτίωση της πρόσβασης είναι εμφανής και σημαντική.

Οι βλάβες, όμως, μπορούν να χαλάσουν την εμπειρία. Εμείς θα ξαναέρθουμε. Οι ξένοι τουρίστες μπορεί να μην ξαναέχουν την ευκαιρία» σημείωσε, θέτοντας το υπουργείο Πολιτισμού προ των ευθυνών του.

ΚΛΙΚΑΡΕ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις